Får glädjefnatt när säsongen ’räddas’

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Gladast av alla? Ägaren på VIP-läktaren

Foto: VIASAT SPORT

José Mourinho har uppgetts vara nära sparken efter en horribel säsongsinledning.

Men gladast efter avancemanget i CL var en annan person.

Ägaren Roman Abramovic.

15 poäng på 15 spelade ligaomgångar, påstått spelaruppror i laget och medier som gång på gång frågar om José Mourinho känner förtroende från styrelsen.

För Englands hårdast ansatte tränare fanns en tydlig livlina: Avancemang i världens mest prestigefyllda klubbturnering.

Det säkrades i kväll – efter 2-0 hemma mot Porto.

Gjorde självmål

Chelsea fick god hjälp av Ivan Marcano då bollen studsade rakt på spanjorens bröst in i eget mål fram till 1-0.

– I ligan har vi inte haft tur en enda gång. Där har motståndarna gjort mål på alla sina lägen, vi har inte fått straffarna som vi borde ha fått och vi har släppt in mål i känsliga lägen. I dag hade vi det där lilla flytet som vi har saknat tidigare, säger José Mourinho.

”Har varit mycket snack”

I den 52:a minuten tryckte Willian in sitt sjunde mål för säsongen till 2-0 – och därmed var slutspelsplatsen säkrad.

Då zoomade kamerorna in en jublande glad ägare i form av Roman Abramovic på VIP-läktaren, för att sekunderna senare skifta över till en José Mourinho som stod och skakade på huvudet.

– Det var mycket snack inför den här matchen men jag tänker inte att jag ska vinna för att behålla mitt jobb, eller att jag kommer få sparken om vi förlorar. Det enda jag tänker på är att ge klubben och fansen vad de förtjänar. I kväll fick vi vad vi förtjänade, säger Mourinho.

Han har tidigare sagt att han känner fullt stöd från Abramovic.

– På Stamford Bridge har Mourinho haft ett solitt stöd hela hösten. Sedan finns det alltid en osäkerhet kring hur Abramovic tänker eftersom han aldrig uttalar sig. Men han har också stått bakom sin manager under hela hösten och det är klart att det är svårare att sparka en José Mourinho än en Garry Monk, och det är ju svårare att sparka en José Mourinho en andra gång. Nu går det att skönja tendenser som pekar på att spelet är på väg att bli bättre, och så länge man går i rätt riktning så finns det ingen anledning att göra sig av med tränaren, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotboll.

Publicerad: