Italienska laget ber om ursäkt

Publicerad 2015-07-19

"Ber om ursäkt för att ha smutsat ned den här underbara turneringen"

Skandalscener utspelades i Gothia Cup när en domare jagades av planen.

Nu ber det italienska laget om ursäkt.

– Jag ber uppriktigt om ursäkt för att ha smutsat ned den här underbara turneringen, skriver ASD Cittá di Colognos ordförande Giancarlo Patera i ett meddelande till DN.

Det var i torsdagens Gothia Cup-möte mellan Åga IL och ASD Citta' Di Cologno som det rann över för de 18-åriga italienarna.

Norrmännen vann med 2-0 och när domaren blåste av matchen visade det italienska laget sitt missnöje. Flera spelare gick på domaren som fick ta flyktvägen av både planen och arenan.

– Det var dödshot och helt fruktansvärt. Detta är definitivt det värsta jag upplevt, sade Åga IL:s tränare Kjetil Knudsen till VG efter händelsen.

Nu ber det italienska laget om ursäkt.

– Jag har skickat ett mejl till Åga IL och bett om ursäkt. Vårt lag hade en hemsk attityd. Jag ber uppriktigt om ursäkt för att ha smutsat ned den här underbara turneringen. Åtgärder kommer att vidtas mot tränare och alla de som var ansvariga för denna obscenitet, skriver Giancarlo Patera till DN.

Möte med cup-arrangörerna

Enligt Giancarlo Patera ska de norska spelarna ha hånat det italienska laget. Italienarna ska dessutom ha fått utstå rasistiska påhopp under flera matcher i turneringen.

– Men det motiverar inte beteendet från mitt lag, absolut inte, skriver Patera.

Spelare och ledare i ASD Cittá di Colognos kallades under fredagen till möte med arrangörerna för Gothia Cup. Det är ännu inte beslutat om laget kommer få spela i Gothia Cup i framtiden.

Följ ämnen i artikeln