Rasmus Elm i startelvan - då vann Kalmar igen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hyllades efter den riktiga comebacken

Rasmus Elm.
Foto: Foto: Bildbyrån
Rasmus Elm.

Titta, han är tillbaka i startelvan.

Hemvändaren Rasmus Elm gjorde sin första match från start - och då vann Kalmar igen.

Ångestmatchen mot Halmstad slutade 1–0.

– För vårt kollektiv är han oerhört viktig med sitt lugn och mod, säger tränaren Peter Swärdh till C More.

Halmstad öppnade ödesmatchen bäst och borde ha tagit ledningen, men Matthew Rusike missade bollen när han skulle styra in en frispark och Snorre Krogsgård var inte tillräckligt kylig när han kom ensam med Kalmar-keepern Lars Cramer.

I stället kunde Kalmar kontra in ledningmålet efter en hörna. Papa Diouf slog en djupledspassning till Marcus Antonsson, som på vänsterkanten ryckte förbi HBK-försvararna, tittade upp och såg att Romário stormade fram mot bortre stolpen.

Passningen var perfekt, avslutningen likaså.

– Romário gör inget misstag. Det var fantastiskt att få se bollen gå in, säger Antonsson till C More.

Började dominera spelet

Kalmar, som inte haft en enda målchans före 1-0-målet, tog över spelet fullständigt efter ledningsmålet.

– Vi dominerar ganska totalt, är hetare och vill mer än dem. Det är som det ska vara på hemmaplan, sa Rasmus Elm till C More efter första halvlek.

Han var trött, men det hindrade honom inte från att fördela bollar och trygghet över hela planen.

– Kroppen är inte på topp, men jag får göra det som krävs och köra på så länge jag orkar.

Hyllades av tränare Swärdh

När Rasmus Elm, som har plågats av magsjukdomen celiaki, lämnade planen efter 71 minuters spel rasade spelet ihop fullständigt.

– Han är jätteviktig. Allt han gör är rätt. Bollen hamnar hos röda spelare hela tiden och det är skönt för de andra spelarna, men Rasmus har ytterligare potential, säger Peter Swärdh.

Kalmar, som hade spelat sex matcher utan seger, klarade sig undan med blotta förskräckelsen. I slutet av matchen såg James Keene ut att kunna rulla in 1-1, men Marcus Thorbjörnsson lyckades rensa undan bollen på mållinjen.

– Tabellmässigt och mentalt är det jätteviktigt att vinna efter de motgångar vi har haft, säger Peter Swärdh till C More.

Segern innebär att smålänningarna fick lite fastare mark under fötterna, samtidigt som de skickade Halmstad ytterligare ett steg mot Superettan.

Mardrömsschema för Halmstad

Fem matcher återstår att spela och för HBK väntar ett mardrömsschema med matcher mot Malmö FF, IFK Göteborg, AIK, IFK Norrköping och Hammarby.

- Om jag har hoppet kvar? Definitivt. Det behövs en bussresa genom Smålandsskogarna för att ta hand om känslorna, men vi ska inte deppa för länge, säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.