”Jag tycker vi var bättre faktiskt”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Dalkurd förlorade den historiska premiären mot AIK.

Orättvist enligt lagkaptenen Rawez Lawan.

– Handen på hjärtat, jag tycker det, säger han.

Det var ingen stor underhållning på Friends arena. Det tog en dryg halvtimme innan publiken fick se första skottet på mål. Det kom från Robert Lundström och satt högt upp i ena hörnet och betydde 1–0 till AIK.

Guldaspiranten vann till slut med 2–0 mot nykomlingen Dalkurd, som gjorde sin första match någonsin i allsvenskan.

– Jag tycker inte att vi ska skämmas någonstans över vår prestation. Ärligt talat är jag besviken över resultatet. De gör ett mål när vi har momentum. Det irriterar mig enormt. Andra målet är vad det är, det kommer när vi forcerar. Vår prestation är bra, men jag är besviken på resultatet, säger Rawez Lawan.

– Vi går in i en säsong när det är första gången för många saker. Det är första gången vi spelar inför 30 000, det är första gången vi spelar på nationalarenan, det är första gången vi är i allsvenskan. Vi måste testa oss fram och vi är på rätt väg. Det är små detaljer. Jag är jävligt stolt över hela föreningen faktiskt.

”Det är stort för oss”

Tycker du att resultatet var orättvist?

– Handen på hjärtat, jag tycker det. Om de inte hade fått in den bollen hade det kanske blivit 0-0, jag säger inte att vi hade kört över dem. 0-0 för oss är som en vinst. Samtidigt är det här en bra lärdom för oss.

– Jag gillar AIK som förening, de har många bra spelare. Jag kan vara partisk nu, men jag tycker vi var bättre faktiskt. De gjorde mål och vi gjorde inte.

Det var en speciell eftermiddag för Lawan.

– Det var lite surrealistiskt. Stå där med Dalkurd, med flaggan på bröstet. Det är bara att försöka vara i nuet, det är stort för oss. Vi kan hålla på att tjata om det, men det är stort för oss. Vi har några kurder i laget, det är stort för oss.

– Vi har släktingar som går igenom misär och så går vi ut och sprider den här glädjen, genom en fotboll. Det var många supportrar på plats, det var skitfett. AIK:s fans var med underbara, det var bra stämning.

”Det kommer ni att få se”

Även Dalkurds tränare Azrudin Valentic var nöjd med mycket i laget.

– Vi tryckte ner AIK och var bra i andra halvlek, de blev lite rädda. Sugita fick en bra chans och jag vet inte hur deras målvakt räddade, säger Valentic.

Sen varnar han andra lag i allsvenskan.

– Vi är ett jättebra lag. Det kommer ni att få se, säger tränaren.

Fotbollsbibeln – allt om säsongen 2018 – i butik nu! 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM