Uppgifter: AIK-nyförvärv missar hela våren

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

avLove Lindqvist

FOTBOLL

I vintras presenterade AIK prestigevärvningen Joel Ekstrand.

Mittbacken, som senast kommer från engelska Watford, har dock varit mystiskt frånvarande under säsongsinledningen.

Nu skriver Fotbolldirekt att han kommer missa hela vårsäsongen.

– Vi kommenterar inte skadade spelare, säger Björn Wesström.

AIK har dragits med stora skadebekymmer i backlinjen under försäsongen. Först fick Daniel Sundgren en blodpropp i lungan, sedan tvingades Nils-Eric Johansson avsluta karriären på grund av hjärtfel. Efter det bröt Jesper Nyholm benet.

Men det har nödvändigtvis inte sett så farligt ut då klubben fyllt på med ersättare. Bland annat Alexander Milosevic och Joel Ekstrand. Den senare har däremot varit väldigt frånvarande och många undrar vad som hänt med det tidigare Premier League-proffset.

Nu kommer sajten Fotbolldirekt med uppgifter om att Ekstrand kommer missa hela vårsäsongen på grund av skada. 29-åringen har varit rejält skadedrabbad i sin karriär och har bara spelat tre tävlingsmatcher de senaste två åren.

”Han är inte korsbandsskadad”

Vad det är för skada vill däremot inte AIK meddela.

– Nej, vi kommenterar inte skadade spelare mer än vad vi gör. Att vi inte kommenterar Joel Ekstrand handlar inte om att det är han – utan om vår kommunikationsstrategi kring skadade spelare. Vi vill att skadade ska känna sig skyddade och trygga. Det är personlig integritet och information som man som spelare inte ska behöva se komma ut. Känslig information som inte någon ska kunna dra nytta av, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Fotbolldirekt.

Enligt rykten skulle det röra sig om en korsbandsskada, men även det avfärdar Wesström.

– Han är inte korsbandsskadad, så mycket kan jag säga.

I tävlingssammanhang har Ekstrand bara hunnit med att spela fem minuter för AIK i år, ett inhopp mot Halmstad i Svenska cupen.

Ingen försvarskris

Under inledningen av säsongen har Daniel Sundgren, som förra året visade upp sina toppkvaliteter som wingback, gå ner som mittback. För att fylla ut luckan på bänken värvade AIK in den relativt okände 26-åringen Robin Jansson från Division 1-klubben Oddevold.

På de två första matcherna i Allsvenskan har AIK däremot bara släppt in ett mål och än så länge ser det inte ut att vara någon försvarskris i Solna.

Fotbollsbibeln – allt om säsongen 2018 – i butik nu! 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM