Överväger protest efter AIK:s rökmål

”Fick en helt avgörande roll”

avAndreas Käck, Ibraheem Alsalman

Foto: CMORE

Bengalrök störde målvakten Tobias Andersson.

Nu överväger Öster att lämna en protest till SvFF. De menar att målet påverkade matchbilden och att AIK inte förtjänade att vinna matchen.

– Vi i styrelsen ska mötas och fatta ett beslut. Men om du frågar mig nu så kommer vi lämna en protest. AIK hade ingenting, bara ett skott, och den kom i samband med frisparksmålet, säger styrelsemedlemmen Fredrik Gustafson.

AIK är vidare till semifinal i svenska cupen.

Men avancemanget satt hårt inne.

Ett sent straffmål tog matchen möt Öster till förlängning och väl där klev Chinedu Obasi fram och frälste Gnaget med två mål.

– Jag är glad över målen men ännu mer glad över lagets insats, sa han till Sportbladet.

Men eftersnacket kom att handla om något annat.

Nämligen Sebastian Larssons frisparksmål till 1-0 i den sjunde minuten.

Störd – av bengalrök

Östers målvakt hade sikten skymd eftersom han stod mitt i röken från en bengal som hade bränts av på AIK:s läktarsektion.

För Sportbladet utvecklar styrelsemedlemmen Fredrik Gustafson hur situationen påverkade matchen.

– Det blir en tidsfördröjning. Först kommer bengalen, sedan väntar domaren lite och det blir rökmoln. Sen skjuter Sebastian Larsson in frisparken, säger han.

– Jag ser bollen lite senare. Då påverkar det ganska mycket. Det räcker att det är några hundradelar, säger målvakten Tobias Andersson till P4 Kronoberg.

”Ekonomiska konsekvenser”

Det var inga större protester från Öster-spelarna direkt efter målet, men senare under lördagskvällen vädrade klubben sin besvikelse.

Vi måste också tänka på de ekonomiska konsekvenserna. Vi hade fått spela semifinalen på hemmaplan och jag tycker att vi var klart bättre, i alla fall i första 45. AIK hade ingenting, bara ett skott, och den kom i samband med frisparksmålet, säger Gustafson och fortsätter:

– Man kan också ställa sig frågan om det ska vara så? Är det okej att man slänger in bengaler framför en målvakt för att förhindra honom från att se? Ska det verkligen vara så nuförtiden?

Öster kommer senare under dagen fatta ett beslut kring hur de ska gå vidare.

– Om du frågar mig nu så kommer vi lämna en protest. Det beror bara på hur vi väljer att vinkla det, säger Fredrik Gustafson.

ARTIKELN HANDLAR OM