Från derbyhjälte till landslagsman

Djurgårdsmålvakten med i Norges EM-kvaltrupp

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

I söndags blev Per Kristian Bråtveit, 23, stor hjälte i cupderbyt för sitt Djurgården.

Nu är målvakten uttagen i det norska landslaget till mötena med Sverige och Spanien.

– Vi är underdog om man tittar på rankningen inför EM-kvalet. Men vi ska hitta en väg, den norska vägen, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.

När Lars Lagerbäck presenterade den norska truppen till EM-kvalmötena med Sverige och Spanien innehöll den flera allsvenska bekantingar.

Förutom AIK:s Tarik Elyounoussi får även Per Kristian Bråtveit chansen för första gången. ”PK” blev stor hjälte för sitt Djurgården så sent som i söndagens cupderby mot Hammarby då han räddade Nikola Djurdjics straff.

”Vi är underdog”

Nästan 20 000 biljetter är sålda till Sveriges bortamatch mot Norge i EM-kvalet i fotboll den 26 mars, och arenan Ullevål ser ut att bli fullsatt.

– Vi är underdog om man tittar på rankningen inför EM-kvalet. Men vi ska hitta en väg, den norska vägen. Spanien är favorit men det blir tajt mellan Sverige, Norge och Rumänien. Det är väldigt tufft att börja mot de två högst rankade, säger Norges svenska förbundskapten Lars Lagerbäck på presskonferensen.

Norge inleder kvalet mot Spanien tre dagar tidigare, Sverige möter samtidigt Rumänien hemma, men grannmötet i Oslo ser ut som en tidig nyckelmatch i grupp F.

ARTIKELN HANDLAR OM