Rooneys revansch – efter Olssons miss

FOTBOLL

Wayne Rooney missade visserligen en straff för sitt Everton.

Men 32-åringen fick revansch – efter att Martin Olsson orsakat en ny.

– Ju mer jag spelar desto bättre känner jag mig, säger Rooney till Sky.

Everton har haft det tufft i Premier League den här hösten. Ronald Koeman tvingades till slut bort som huvudtränare och efter mycket sökande ersatte rutinerade Sam Allardyce.

Sedan dess har det gått bättre. Efter att ha försvarat sig till 1–1 mot Liverpool, besegrade man Newcastle i förra omgången.

Mot krisgänget Swansea, med svenske Martin Olsson i startelvan, kom tre nya poäng. Detta trots att Leroy Fer gav bortalaget ledningen efter dryga halvtimmen på en hörna.

Straffmiss från Rooney

I den 45:e minuten fick Everton chans att kvittera efter att Roque Mesa gått för hårt åt sin motståndare i boxen, enligt domaren Jonathan Moss. Wayne Rooney stegade fram för att förvalta straffen – men målvakten Lukasz Fabianski räddade. Turligt nog för Rooneys del dök lagkamraten Dominic Calvert-Lewin upp på returen och sköt in 1–1.

– Tittar man på straffarna som jag har missat så kan man se att jag har lite överskruv på bollen så att det blir lättare att fulfölja på returen, säger Rooney.

Gylfi Sigurdsson såg därefter till att fullborda Evertons vändning när han dundrande in en kanon strax utanför straffområdet.

Slog in sitt tionde mål

Rooney fick till slut chans till revansch. Martin Olsson såg inte ut att ha alltför mycket kontakt med sin motståndare men Moss blåste återigen i pipan och pekade på straffpunkten. Den gången missade inte Rooney och fullbordade slutresultatet 3–1 när han satte sitt tionde mål för säsongen.

– Jag har ingen målsättning när det kommer till antal mål men jag är i bra form och hoppas att den håller i sig, jag känner mig frisk och stark, säger Wayne Rooney.

– Ju mer jag spelar desto bättre känns det.

Därmed klättrar Everton upp till en nionde plats i tabellen. Swansea har det fortsatt blytung nere i botten och har nu fyra poäng upp till säker mark.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Foto: JASON CAIRNDUFF
ARTIKELN HANDLAR OM