Arsenals drag: Plockar in Candy Crush-gurun

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

Vad man gör för att vinna Premier League?

Plockar in en av hjärnorna bakom svenska mobilsuccén ”Candy Crush” – för att maximera spelarnas prestation.

Kan han vara Arsenals saknade pusselbit?”, skriver The Sun.

Arsenal slutade sexa i Premier League i fjol.

Efter 22 år med Arsène Wenger vid rodret väljer nu klubben att starta om med nye tränaren Unai Emery och om drygt tre veckor sparkar man i gång säsongen med ett stormöte hemma med regerande mästaren Manchester City.

Då tar Arsenal till nya knep.

”Vill utnyttja fördelarna”

I jakten på framgång har klubben valt att plocka in ryska datageniet Mikhail Zhilkin – en av hjärnorna bakom svenska succéspelet ”Candy Crush”.

Zhilkin kommer jobba som dataanalytiker med fokus på att maximera spelarnas prestation och minimera antalet skador, enligt brittiska medier.

Han har ingen tidigare erfarenhet inom fotboll, men enligt Evening Standard vill Arsenal utnyttja alla tänkbara fördelar som kan ”göra en betydande skillnad under säsongen”. Klubben ska också vara angelägen om att bredda sin kunskap när det gäller att samla in data om truppen.

Zhilkin kommer att jobba tillsammans med fystränaren Darren Burgess och hans team.

Kan den Moskva-födde vetenskapsmannen vara den avgörande kuggen som leder Unai Emery och hans mannar till titeln?”, skriver The Sun.

För de flesta är Candy Crush den eviga källan till alla notiser som blockerar deras Facebook-flöde. För Arsenal kan det vara den sista pusselbiten i deras jakt på ära”, skriver Standard.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.