Hrgota i frysboxen - uppmanas lämna

Branimir Hrgota har placerats i Eintracht Frankfurts frysbox.

Enligt tyska rapporter får svensken inte träna med A-laget.

– De som vill spela fotboll borde söka sig till en klubb där den möjligheten finns, säger tränaren Adi Hütter.

Blott två starter förra säsongen, men den svenske anfallaren Branimir Hrgota lär inte få mer speltid i Eintracht Frankfurt denna säsong. Enligt den tyska tidningen Gelnhäuser Tageblatt har han nämligen placerats i tränaren Adi Hütters frysbox.

Tillsammans med tre andra spelare - Daichi Kamada, Marc Stendera och Nelson Mandela - blev Hrgota nämligen inte uttagen i Eintrachts försäsongstrupp. Nu tillhör de fyra spelarna dessutom den så kallade ”träningsgrupp 2", som inte tränar med a-laget.

Uppmanas lämna av tränaren

Och någon chans att ta sig in i träningsgrupp 1 ser inte heller ut att finnas för den 25-årige anfallaren.

– De som vill spela fotboll borde söka sig till en klubb där den möjligheten finns. För här finns inte möjligheten, säger tränaren Adi Hütter enligt Gelnhäuser Tageblatt.

I februari ryktades flera svenska klubbar vara intresserade av Hrgota. Bland annat sades IFK Göteborg.

Men när Sportbladet frågade Hrgotas agent Drazan Gilja om en möjlig flytt hem till Sverige svarade han bestämt nej. Men öppnade samtidigt för en flytt inom Tysklands gränser.

– Nej. Branimir vill vara kvar i Tyskland. Om det skulle vara aktuellt med ett klubbyte så är det tidigast till sommaren och då finns det även andra tyska klubbar som är intresserade, sa Giljan .

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN