IFK Göteborg

Blåvitt kollapsade när Sirius tog fjärde raka

avAyar Alarcon Klein

Ett sömnpiller de första 45. Sedan hände allt i den andra halvleken när Sirius vände ett 2–0 underläge till vinst borta mot IFK Göteborg.

Efter matchen var Blåvitts tränare Poya Asbaghi märkbart besviken över hur laget agerade vid fasta situationer som i slutändan gjorde att Sirius kunde vända.

– Det är under jävla kritik och det är helt oacceptabelt. Jag är sjukt besviken och just nu är det nattsvart, sa tränaren på presskonferensen efter matchen.

Ett skott på mål efter 45 spelade minuter sammanfattade matchbilden i den första halvleken mellan IFK Göteborg och Sirius rätt bra.

– Jag tror vi hade två passningar i rad inom laget så det är väl inte speciellt bra, kommenterade Sirius-tränaren Kim Bergstrand den första halvleken.

Allt hände i den andra halvleken

Om den första halvleken var ett sömnpiller så var starten på den andra den motsatta. Drygt 90 sekunder efter att domaren blåst igång matchen klackade Sebastian Ohlsson snyggt fram Patrik Karlsson Lagemyr som ensam med målvakten avslutade kyligt i mål.

Fem minuter senare spelade samme Ohlsson fram Emil Salomonsson som i svårt läge tvingade Lukas Jonsson i Sirius-målet till en räddning.

Säsongens märkligaste mål

I matchminut 57 kom Giorgi Kharaishvili fram i ett anfall för Blåvitt. Bollen slogs sedan fram till en off-side stående Sebastian Ohlsson som enkelt kunde slå in 2–0 efter att alla Sirius-spelarna slutat spela. Alla på planen verkade köpa att målet var bortdömt men domaren blåste aldrig och på reprisbilderna kunde man se att det var ett Sirius-ben som spelade fram Ohlsson.

Efter några sekunders förvirring kunde IFK-spelarna till slut fira det märkliga, men regelrätta 2–0 målet.

– Vi borde spela till domaren har blåst, så det är inte bra, säger Kim Bergstrand om Blåvitts udda 2–0 mål.

Men tio minuter senare visade nyinsatte Moses Ogbu att matchen var långt ifrån över. Efter en hörna tog han snyggt emot bollen med vänstern för att sedan smälla upp reduceringen med högern.

Sirius med galen vändning

Med tio minuter kvar fick Sirius en frispark på Göteborgs planhalva. Jesper Arvidsson lyfte in bollen och högst nådde den förre Blåvitt-spelaren Philip Haglund som knoppade in kvitteringen.

– Jag tycker ändå inte att vi viker ner oss efter deras reduceringsmål, utan vi tar tag i matchen igen och är nära att göra 3-1. Men när kvitteringen kommer känns det mentalt jobbigt för oss, sa Blåvitts tränare Poya Asbaghi på presskonferensen efter matchen.

Med tre raka vinster i bagaget fortsatte Sirius att pressa hemmalaget och ett par minuter innan full tid bombade Sam Lundholm med vänstern in 2–3 från distans och den galna vändningen var ett faktum.

– Matchen utvecklar sig till en jäkla mardröm. Det kändes inte som att det skulle bli som det blev efter 60 spelade minuter för fram till deras reduceringsmål har vi full kontroll, säger Asbaghi och fortsätter.

– Vi har släppt in sex mål mot Sirius nu och alla kommer genom fasta situationer så den biten är under all jävla kritik och det är helt oacceptabelt. Jag är sjukt besviken och just nu är det nattsvart.

Sirius seger innebär att laget närmar sig Blåvitt i tabellen och går upp på en tolfte plats medan Blåvitt ligger precis över.

Sirius vände och vann efter en galet händelserik och dramatisk andra halvlek.
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM