Spricka i truppen – har inte förtroende

Av: Andreas Käck, Andreas Lillhannus, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Totalkris i ”Bajen” – Nanne skyddas av polis

Foto: BILDBYRÅN

Krossade i derbyt.
Då fick polis skydda Nanne Bergstrand från supportrarna.
Samtidigt har delar av spelartruppen tappat förtroendet för tränaren, enligt källor till Sportbladet.

Hammarbys usla försvarsspel fortsätter skörda offer. I derbyt mot AIK låg ”Bajen” under med 0–3 efter drygt 40 minuters spel, och laget hade därefter inte kraft att ta sig tillbaka.

– Det är tjatigt att prata om det: men försvarsspelet fungerar inte. Släpper man inte tre mål så vinner man inga matcher, säger Erik Israelsson.

Lagkamraten Johan Persson fyller i:

– Klart att det är väldigt jobbigt just nu. Det är inte första gången vi släpper in mål på hörna. Där måste vi kolla igenom vad fan vi håller på med, för det är alldeles för dåligt. Det får inte hända.

”Vi spelar som skit”

Lars Saetra var kärnfull i sin analys:

– Vi spelar som skit.

I den andra halvleken började en grupp uppretade fans röra sig mot Hammarbys tränarbås. De uppträdde irriterat och skanderade ramsor. Målet? Att lyckas konfrontera pressade tränaren Nanne Bergstrand. Situationen blev så hotfull att ett stort gäng poliser och ordningsvakter tvingades barrikadera sig framför Hammarbys spelare och ledare på tränarbänken.

– Jag såg ingenting, hörde att någon ropade. Det får man räkna med, förlorar man ett derby kommer det som ett brev på posten, sa Nanne efter matchen.

Nanne: ”Jag har förtroende”

Är du pressad?

– Pressad? Du måste leta lösningar, det är ditt jobb som tränare utifrån pusslet som finns. Jag känner mig inte pressad, det hjälper inte särskilt mycket. Jag tror att det är en fördel att Hammarby har en erfaren tränare här.

Känner du att du har fansens förtroende?

– Du får skicka ut en enkät eller så och se vad de svarar. Det skiftar nog beroende på efter vilken match du frågar mig. Det är klart att de är besvikna, det är vi alla som är ledare eller spelare för Hammarby, säger Bergstrand.

Blir du ledsen när de ropar om din avgång?

– Det är ingen som tycker att det är roligt att förlora, det är ett slags sorgearbete efter varje match.

Har du spelarnas förtroende?

– Ja.

Kennedy smet ut bakvägen

När spelarna mötte pressen efter derbyt var de visserligen tydliga med sitt stöd för Nanne Bergstrand. Men källor till Sportbladet säger att delar av truppen saknar tilltro till sin tränare. Tidigare var det framför allt bänknötare som luftade sitt missnöje, men efter den senaste tidens usla resultat är det nu en hel grupp spelare som tvivlar på sin tränare.

Flera spelare har, anonymt, sagt till Sportbladet att de saknar förtroende för Nanne Bergstrand. Samtidigt finns det flera informella ledare i laget, och många andra spelare, som fortfarande tror på smålänningens projekt.

Vad lagkaptenen Kennedy Bakircioglu tycker?

Det får vi inte veta. Lagkaptenen smet ut bakvägen på Tele2 Arena och vägrade prata med någon reporter.

Publicerad:

LÄS VIDARE