Anfallaren missar Europa League-mötet

Publicerad:

FOTBOLL

Mikael Bohman tvingas stå över mötet med HJK Helsingfors

IFK Göteborg har jätteläge i Europa League-kvalet.
Foto: ANDERS DEROS
IFK Göteborg har jätteläge i Europa League-kvalet.

IFK Göteborg laddar för möte med HJK Helsingfors i Europa League-kvalet.

Då tvingas anfallaren Mikael Bohman avstå på grund av skada.

– Han är fortfarande skadad och är inte aktuell för spel, säger IFK Göteborgs huvudtränare Jörgen Lennartsson till Sportbladet.

IFK Göteborg fick något av en drömlottning när man lottades mot finska HJK Helsingfors i den tredje omgången av Europa League-kvalet.

I morgon tar laget emot det finska huvudstadslaget hemma på Gamla Ullevi i den första kvalmatchen.

– Vi är väldigt inspirerande och sugna på att göra nya bra prestationer och försöka gå vidare till ett playoff, säger Lennartsson till Sportbladet.

Bohman missar

IFK Göteborg har tagit sig vidare till tredje kvalomgången via segrar mot walesiska Llandudno och Piast Gliwice från Polen.

Men i det första mötet mot HJK, som ligger tvåa i den finska ligan, får laget klara sig utan en viktig kugge. Mikael Bohmans blödning i baksida lår som han drog på sig i förra veckan har inte läkt och anfallaren missar därmed matchen.

Trots avsaknaden av Bohman, som stått för fyra mål på tretton matcher i årets allsvenska, ser Lennartsson positivt på morgondagens möte.

– Vi har bytt lite i laguppställningarna på forwardssidan och roterat mellan de vi har. Jag tycker att vi har klarat av att ha pigga ben på de flesta spelare, säger han.

”Måste se det över två matcher”

Laget har spelat många matcher på kort tid den senaste månaden. Lennartsson ser trots det endast positivt på det som väntar – och hoppas att laget får fortsätta med den täta matchningen och ta sig vidare.

– Det handlar om att samla på sig så mycket energi som möjligt i matcherna och det har spelarna klarat på ett fantastiskt bra sätt hittills. HJK är lite av Finlands flaggskepp i fotboll och är ett erfaret europalag. Vi är fulla av tillförsikt men också en ödmjukhet och respekt för att möta dem, säger Lennartsson, som konstaterar att det finns både för- och nackdelar att börja dubbelmötet på hemmaplan.

– Framför allt blir det viktigt att vi är kloka i vår offensiv och vi måste se det över två matcher. Att vi får med oss ett bra utgångsläge till Finland.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.