Ginola har vaknat: ”Har aldrig mått bättre”

FOTBOLL

David Ginola föll ihop under en välgörenhetsmatch – drabbades av hjärtstillestånd.

Men efter operation mår fotbollslegendaren strålande.

”Hej världen. Jag har aldrig sovit bättre bättre. Jag mår fint, behöver bara vila upp mig”, skrev Ginola på Twitter i fredags.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att David Ginola hade ramlat ihop under en golftävling i franska Mandelieu. Han fördes akut till sjukhuset och var inte vid medvetande när ambulanshelikoptern kom till platsen.

Enligt brittiska BBC ska Ginola ha spelat fotboll när han föll ihop med hjärtproblem.

”Behöver bara vila upp mig”

Men 49-åringen – som har spelat för PSG, Newcastle, Tottenham, Aston Villa och Everton – verkar må klart bättre i skrivande stund. I går vaknade han på sjukhuset.

”Hej världen. Jag har aldrig sovit bättre. Jag mår fint, behöver bara vila upp mig”, skrev Ginola på Twitter.

Enligt BBC har Ginola genomgått en fyrdubbel bypass-operation, och läkaren menar att han haft ”extrem tur” som är vid liv.

”Annars hade han varit hjärndöd”

– David spelade någon form av välgörenhetsmatch i fotboll när han helt plötsligt föll ihop. Folk trodde att det var ett skämt, men efter en-två minuter förstod de att det var allvarligt, säger Gilles Dreyfus, professor på sjukhuset Monaco Heart Centre.

– Som tur var fanns det en person på plats som kunde HLR (Hjärt-lungräddning). Annars hade han varit hjärndöd nu. De ringde akut efter sjukvård och åtta minuter senare var de på plats. Sjukpersonalen gav honom fyra defibrilleringar, sedan lyckades de återställa normal hjärtrytm. Inom tio minuter kom helikoptern till platsen och förde honom sedan till Monaco Heart Centre.

ARTIKELN HANDLAR OM