Därför borde Pep Guardiola vara alla Premier League-fans favorittränare i dag

FOTBOLL

I höst tar han över Manchester City och då lär det bli annorlunda.

Men i dag borde alla Arsenal, Tottenham, United, Chelsea och Liverpool-fans älska Pep Guardiola och hans Bayern.

De engelska lagens svaga insatser i Premier League de senaste säsongerna hotade ligans möjlighet att få skicka fyra lag till Champions League.

Platserna till turneringen fördelas utifrån klubbarnas prestationer i de europeiska cuperna fem år tillbaka i tiden.

De senaste säsongerna har Serie A knappat in på Premier League och det fanns en överhängande risk att de skulle passera i år och därmed få fyra platser till Champions League 2017/18 medan Premier League då skulle få nöja sig med tre.

Nu kan dock fansen till de engelska lagen andas ut.

Guardiolas byten fixade vändningen

Efter att Pep Guardiola bytt in Thiago och Kingsley Coman i går kunde Bayern vända och slå ut Juventus vilket gör gör att det är omöjligt för Serie A att klättra förbi Premier League.

Lazio är enda kvarvarande italienska lag i europaspelet och även om de vinner Europa League blir Italiens koefficient bara 72.939. Englands ligger på 74.409 och kommer att stiga eftersom antingen Manchester United eller Liverpool kommer att avancera i Europa League och dessutom har Tottenham och Manchester City fortfarande chansen att samla ihop fler poäng till England.

Så i dag kan fansen till Arsenal, Spurs, United, Chelsea, Liverpool och de andra CL-jagande lagen i England tacka Pep Guardiola för hans hjälp.

I höst när han tar över Man City lär det låta annorlunda.