”Gillar mig inte? Ni borde älska mig...”

Zlatan om relationen till Frankrike: Gjorde mitt misstag

Zlatan Ibrahimovic fick ta emot priser vid en gala i helgen.
Zlatan Ibrahimovic fick ta emot priser vid en gala i helgen.

Zlatan Ibrahimovic påstås lämna PSG och Frankrike i sommar.

I en intervju med franska RMC berättar 34-åringen om sin relation till landet och erkänner ett misstag han faktiskt gjort.

– Ni borde älska mig för jag är precis som er, säger Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic utsågs i helgen till franska ligans bäste spelare för tredje gången på de fyra säsonger svensken huserat i Ligue 1. När Zlatan i sommar väntas lämna landet är det också efter att ha gjort ett avtryck inte bara i fotbollen utan även i det franska samhället.

Utbrott mot landet

Störst uppmärksamhet fick det förmodligen när Ibrahimovic i mars 2015 sågade hela Frankrike under ett utbrott mot domaren efter en 2-3-förlust mot Bordeaux.

– Under 15 år har jag aldrig sett en sådan domare i det här skitlandet. De förtjänar inte ens PSG. Jag är för helvete för bra för er alla, sa 33-åringen enligt L'Equpie och France Footballs tolkning av franska Canal Plus filmklipp.

I samband med helgens prisutdelning valde Zlatan att erkänna utbrottet som ett misstag och stod istället för en kärleksförklaring till landet.

”Gjorde mitt misstag”

– Paris går inte att jämföra med något annat. När jag gjorde mitt misstag och talade om Frankrike så pratade jag om fotboll. Frankrike kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag kommer aldrig glömma Frankrike för ingen kan ta ifrån mig vad jag gjort här, sa Zlatan till RMC enligt Gazzetta dello Sport.

Men vad tycker fransmännen om Zlatan efter fyra stormiga år? I intervjun med RMC erkänner programledaren att de har vissa problem med svenskens stil.

– När jag ser mig själv säger ni att jag är arrogant. Men när jag ser er så tycker jag att ni är arroganta. Så hur kan ni inte gilla mig? Ni borde älska mig för jag är precis som er, sa Ibrahimovic.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.