”Får böta 57 000 kr – nästa gång han är sen”

FOTBOLL

Uppgifter: Så ser Barças interna böteslista ut

Foto: Gerard Pique, Barcelona.

Gerard Pique är dålig på att komma i tid.

Det framgår när tidningen Sport i dag publicerar Barças interna böteslista.

Nästa gång han är sen kommer han att tvingas betala motsvarande 57 000 kronor.

Foto: Sport i dag.

Sportbladets panel: De går vidare till CL-semi

Det är viktigt att vara på jobbet i tid – så även i FC Barcelona. Den Barcelona-baserade tidningen Sport publicerar i dag den spanska storklubbens interna böteslista – som toppas i överlägsen stil av mittbacken Gerard Pique.

Enligt Sport fungerar Barças böter som följer:

Om en spelare är sen till träning straffas man till att börja med 200 euro i böter. Är man sen till en andra träning är bötern 400 euro. Den tredje gången kostar det 800 euro och efter det multipliceras ens totala bötessumma med två.

Till välgörenhet

Ännu dyrare är det att anlända sent till Camp Nou inför matcher. Då kostar det 400 euro första gången för att sedan öka i storlek på samma sätt som för träningar.

Systemet infördes under Pep Guardiolas tid i klubben och har vissa säsonger överstigit 10 000 euro, motsvarande drygt 93 000 kronor, för truppen totalt. Pengarna skänks sedan till en välgörenhetsorganisation, framröstad av spelarna.

Bra tecken

Även i år ser det ut att bli över 10 000 euro till välgörenhet. Pique har nämligen samlat på sig hela 6 200 euro, motsvarande drygt 57 000 kronor i böter – helt på egen hand.

Därmed riskerar han också att bötfällas 57 000 kronor nästa gång han kommer sent till en träning, uppger Sport.

Den Barcelona-baserade tidningen betonar i övrigt att endast tre ytterligare spelat bötfällts under säsongen och att ”det är ett bra tecken på disciplinen i truppen”.

Sportbladets panel: De går vidare till CL-semi

ARTIKELN HANDLAR OM