”Jag har hört mycket om deras relation”

FOTBOLL

Cavanis bror öppnar för flytt från Paris Saint-Germain

1 av 3 | Foto: ”Det viktigaste är den respekt som de båda parterna måste ha för varandra”, säger Cavani efter matchen till Le Parisien.

Edinson Cavani kan lämna PSG i sommar.

Anfallsstjärnans bror bekräftar att andra toppklubbar är intresserade – men tonar ner ryktena om osämja med Zlatan Ibrahimovic.

– Hans framtid inte är sammanflätad med Zlatans.

Det är inte bara Zlatan Ibrahimovics framtid i Paris Saint-Germain som är osäker. Medan svenskens kontrakt med den franska storklubben löper ut till sommaren sitter Edinson Cavani i en annan sits.

Anfallaren har kommit under kritik för sina prestationer under säsongen, skippat vinterläger, straffats med petningar och uttryckt egen kritik om att han inte används på rätt sätt i PSG.

”Har stor respekt”

De franska tidningarna har kontinuerligt rapporterat om att Zlatan och Cavani inte drar jämt och att uruguayaren kan lämna klubben i sommar.

Nu tar Cavanis bror, tillika agent, Fernando Guglielmone bladet från munnen i frågan.

– Jag har hört mycket saker om relationen mellan min bror och Ibrahimovic, många som inte varit sanna. Edy har stor respekt, han sade bara att han hade föredragit att spela centralt och att hans framtid inte är sammanflätad med Zlatans, säger Guglielmone enligt football-italia.

”Kan byta klubb”

Brodern bekräftar att intresset för Cavani är stort ute i Europa – och hyllar Juventus, en av klubbarna som kopplats ihop med anfallaren.

– Jag är verkligen inte förvånad över att Europas toppklubbar är intresserade av min bror. Allt är möjligt i fotboll, och Juventus är en prestigefull klubb med en fantastisk historia och nutid, säger Guglielmone och fortsätter:

– Om tre månader kan allt ändras. Edinson kan stanna hos PSG, som har ett ambitiöst projekt, men han kan också byta klubb. Det kommer att bero på en hel del faktorer.

ARTIKELN HANDLAR OM