Svensken förhandlar med PL-klubben

Joel Ekstrand under tiden i Udinese.
Joel Ekstrand under tiden i Udinese.

Den engelska klubben Watford vill förlänga med Joel Ekstrand.

Efter en lång rehabiliteringsperiod är svensken på väg tillbaka.

– Klubben jobbar på Ekstrands kontrakt, säger Watfords tränare Quique Flores till The Mirror.

Efter nästan ett år med rehabilitering efter en korsbandsskada är mittbacken snart tillbaka. Ekstrands kontrakt med Premier League klubben går ut till sommaren, och enligt flera tidningar ska både Sampdoria och Malaga ha visat intresse. Men trots att Watfords tränare Quique Flores aldrig sett svensken spela under sin tid i klubben, vill han nu förlänga kontraktet med 27-åringen.

– Klubben jobbar på Ekstrands kontrakt. Han har erfarenhet och kommer bli en stor spelare i vårt organiserade försvar, säger Watfords tränare Quique Flores till The Mirror.

Sugen på stanna

Ekstrand sa redan innan januarifönstret att han ville stanna i Watford och hoppades att klubben skulle ta hänsyn till omständigheterna.

– De vet att jag varit borta och vet vad jag går för som spelare och vad jag presterat i klubben tidigare. Jag är öppen för allting, men är absolut sugen på att stanna i Watford, sa Joel Ekstrand då till Helsingborgs Dagblad.

2011 lämnade Ekstrand Helsingborg för italienska Udinese. Därifrån blev han utlånad till Watford som han skrev kontrakt med 2013.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.