Djurgårdens dystra derbysvit - 14 utan vinst

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Kevin Walker: ”Vi blöder”

Förbannelsen fortsätter skörda offer.
Nu har Djurgården 14 raka derbyn utan vinst.

– Vi blöder. Vi blir utspelade i slutet. Det är otroligt tungt, säger Kevin Walker.

Det är samma visa varje gång: Djurgården kan inte vinna ett Stockholmsderby. För fjortonde gången på raken fick besvikna djurgårdare lämna årets viktigaste matcher under förnedrande former. 0–3 i baken, mot värsta rivalen, river upp djupa sår för fans och spelare.

– De är otroligt tungt. Vi blev utspelade där ute. Vi blöder. Det är en hemsk känsla. Vi försöker kriga på och får ta med oss det, säger lagkaptenen Kevin Walker.

”Vi blöder”

Han hymlar inte med sin slutsats.

– Det är inget att säga. AIK var ett bättre lag än oss i dag.

Senaste derbysegern kom alltså i september 2011 – för över fem år sedan.

Mardrömssviten bara fortsätter. Hur känns det?

– Det är riktigt tråkigt för vi har Sveriges bästa fans. Det svider att inte kunna ge dem en derbyseger. Det är pricken över i:et att spela derbyn i en sån här klubb, och vi vill inget annat i världen än att vinna de här matcherna. Det är skit.

Eriksson var bedrövad

Magnus Eriksson, med bakgrund i AIK, hade det extra tufft under matchen. Djurgårdens stjärna hade svårt att komma loss samtidigt som han hånades av sina tidigare supportrar.

– Det var väl en hel del burop om man säger så. Men sån är fotbollen.

Efteråt var han bedrövad, men uppriktig.

– Rikard Norling har fått till det riktigt bra med sitt system i AIK. Det är svårt att komma igenom, det måste man säga, säger han och fortsätter:

– Det är en tung dag att vara djurgårdare. Det är så jävla tråkigt nu. Vi har fantastiska fans och vill ju bara ge tillbaka. Nu måste vi vinna det sista derbyt (mot Hammarby) för säsongen. Det måste vi bara.

Dempseys löfte

Tränaren Mark Dempsey försökte inte snacka bort förlusten.

– Det var bättre än oss. Över hela planen. Spelarna kämpade, men vi hade inte kvalitén som behövdes. I dag är de värsta dagen sen jag kom hit. Jag förstår att det är den värsta känslan supportrarna kan känna. Jag lovar att vi ska försöka bättra oss.

Publicerad: