Piken – mot Zlatan: ’Skrämmer oss inte’

FOTBOLL

Bröstar upp sig inför nyckelmatchen

Sverige behöver tre poäng.

Men Italien räds inte Zlatan Ibrahimovic.

”Vi vet hur han ska stoppas”, lyder budskapet i landets största sporttidning.

Han är Sveriges meste målskytt genom alla tider, spelaren som släckte Italiens EM-drömmar med ett magiskt klackmål 2004 – och stjärnan som gjort sju säsonger i Serie A.

När ”Blågult” drabbar samman med defensivt urstarka Italien i en nyckelmatch i grupp E riktas fokus – kanske mer än någonsin – mot en enskild spelare.

”Gör skillnad”

Nämligen Zlatan Ibrahimovic.

– Vi är medvetna om Zlatans styrkor. Han är en av få superstjärnor som kan göra skillnaden för lagen de spelar för. Men Sverige är inte ett enmanslag. Det finns andra spelare i det svenska landslaget, sa italienske målvakten Gigi Buffon – och lade samtidigt till att:

– Han kommer ge oss problem.

Sveriges spel mot Irland lämnade en hel del i övrigt att önska men Ibrahimovic själv är hoppfull inför matchen och säger i sin app att:

– Vi måste tro på oss själva och våga. Det här blir en grym match att spela.

Tydligt budskap

I dag, på matchdagen, pryder Italiens största sporttidning La Gazzetta dello Sport sin förstasida med två spelare: Gigi Buffon – och Zlatan Ibrahimovic.

Budskapet är tydligt: ”Ni skrämmer oss inte”.

Gazzettan menar att Italien har stärkts av den imponerade insatsen i premiärmatchen mot Belgien (seger 2-0) och att ”Gli Azzurri” nu är redo att släcka Sveriges slutspelsdrömmar.

Tränaren Antonie Conte citeras och även han har ett tydligt budskap:

– Zlatan är en spelare som kan göra skillnad i en match – men vi är förberedda och vet hur vi ska göra för att stoppa honom.

Matchen börjar klockan 15.00 och sänds i SVT1.

ARTIKELN HANDLAR OM