Tillträdesförbud för engelsk huligan

FOTBOLL

En engelsk huligan har dömts till fem års tillträdesförbud till fotboll efter att ha varit inblandad i bråk inför Englands första EM-match, mot Ryssland, i Marseille i lördags.

24-åringen upptäcktes på en film som en särskild videogranskare vid den brittiska polisen studerade från händelserna kring EM-matchen. Mannen har en lång rad förseelser av fotbollsrelaterat våld bakom sig och domaren i målet sade åt honom att han inte skulle känna sig som en syndabock.

– Du är den förste som straffas och du kommer säkert att bli uthängd på sociala medier och på internet. Men det är många fler i samma båt som kommer att få vad de förtjänar, säger domaren Shamim Quereshi.

Det förekom flera sammandrabbningar mellan engelska och ryska supportrar i samband med lördagens EM-match. Uefa har straffat Ryssland, med villkorlig avstängning, för händelserna under matchen. Flera britter, som greps i Marseille, har fått fängelsedomar i Frankrike. Ryssar, som polisen i efterhand har identifierat som inblandade i bråk, är på väg att utvisas ur Frankrike.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uefa

Fans