Kalsongtillverkaren jublar efter bilderna

avMartin Tolén

Ronaldo klädde av sig till danska företagets glädje

Foto: TT
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo firade EM-guldet med att slita av sig tröjan.

Då jublar danska underklädesföretaget JBS.

– Antalet ordrar vi fått in var långt högre än det brukar vara, säger säljchefen Nikolaj Hartung.

Cristiano Ronaldo, 31, byttes ut i EM-finalen med tårar i ögonen efter en knäskada.

När sedan landslagskollegan Éder frälste Portugal i förlängningen och nationen säkrade sitt första EM-guld i historien brast det igen för Ronaldo.

Firade utan tröja

Och det var fler som grät efter EM-finalen – rena glädjetårar.

När guldet var säkrat valde Cristiano Ronaldo att slita av sig tröjan och fira i bar överkropp. Och under shortsen skymtade ett par underställsbyxor av märket JBS märkt med ”CR7” – vilket fått företagets försäljning att öka kraftigt.

– Jag kollade in i vår webbshop i morse och kunde se att antalet ordrar vi fått in på vår webbshop att vara långt högre än det brukar vara, säger företagets sälj- och marknadschef Nikolaj Hartung enligt danska TV2.

– Om det var något han gjorde medvetet kan jag inte kommentera. Men vi är naturligtvis glada eftersom det gett en hel del exponering. Bilden kan man ju se överallt, säger Hartung.

”Alla vill ha den exponeringen”

JBS och Cristiano Ronaldo ingick i ett samarbete 2013 och enligt danske varumärkesexperten Morten Andreasen har Ronaldos firande en jätteeffekt på försäljningen.

– Värdet i form av hans kändisskap och bilden är enorm. Det är ett stort idrottsevenemang med 300 miljoner tv-tittare. Jag tror att alla företag och varumärken vill ha den exponeringen, säger Andreasen.

ARTIKELN HANDLAR OM