Toivonen: Trodde jag gick före Kujovic

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Ola Toivonen var bitter när han inte togs ut i landslaget under förberedelserna i mars.

Och efter det svenska EM-uttåget berättar 29-åringen om tankarna kring uttagningen.

– Jag trodde inte att (Emir) Kujovic skulle gå före mig, säger han till nwt.se.

Ola Toivonen fyller 30 år på söndag och har haft vad han menar är en rekordlång semester sedan mitten av maj månad.

När nwt.se träffar Rennes-spelaren på svensk mark berättar han om hur det var att följa EM hemma ifrån soffan istället för på plats i Frankrike.

”Var väl lite bitter”

– Jag var väl lite bitter när han (Erik Hamrén) inte tog ut mig till de förberedande matcherna i mars. Men inför EM-uttagningen hade jag på känn att jag inte skulle bli uttagen, säger Toivonen till tidningen.

Själv tycker han att han förtjänade platsen i laget på bekostnad av Emir Kujovic, förbundskaptenens fjärde anfallare som inte fick någon speltid i EM.

– Jag trodde ju inte att Kujovic skulle gå före mig. Hade jag spelat i Norrköping hade jag också startat samtliga matcher.

NWT: Du borde alltså ha blivit uttagen i stället för Kujovic?

– Vem skulle inte tycka det? Men han (Erik Hamrén) tycker väl att Kujovic är en bättre fotbollsspelare. Det är väl det som jag får gå på.

”Säger ej nej till Janne”

Toivonen berättar också att landslagsspel inte är lika viktigt för honom längre, men att han mer än gärna spelar i Blågult igen.

– Jag är nöjd med min landslagskarriär, jag har spelat ett slutspel och nästan 50 landskamper tillsammans med grymma spelare. Vill Janne använda mig så säger jag absolut inte nej. Nu är det mer en bonus, inte ett måste.

Toivonen var utlånad till Sunderland den gångna säsongen och återvänder nu till Frankrike och Rennes med ett år kvar på kontraktet.

ARTIKELN HANDLAR OM