Evra: ”Finns inget annat än seger”

FOTBOLL

PARIS. Övertygelsen om seger är stark.

Insikten om vad som kan stjälpa drömmen mer bekymmersam.

– Det finns inget annat än att vi vinner. Fast vi måste starta matcherna bättre än vi gjort tidigare. Det talar vi mycket om inom laget, säger Frankrikes vänsterback Patrice Evra inför mötet med Island.

Frankrike spelar EM på hemmaplan och utan att direkt ha imponerat har laget via Rumänien, Albanien, Schweiz och Irland landat i en kvartsfinal.

Vägen dit har inte varit rak.

Frankrike har avgjort sent, spelat oavgjort och senast mot Irland krånglat sig ur ett krampaktigt underläge.

De svaga inledningarna av matcherna är en utmaning för de franska spelarna och vänsterbacken Patric Evra belyste problemet på torsdagens presskonferens på Clairefontaine.

– Vi har talat om det inom gruppen. Vi har problem med att komma igång i matcherna och vi ska inte behöva vänta till andra halvlek. Och visst är vi lite trötta på det, vi har sagt att en dag fungerar det inte längre. Vi måste vakna tidigare, säger Patrice Evra och utvecklar lite senare:

– Sen ligger det också i vad motståndarna gör, de kanske inleder bättre än oss? Vi släpper inget på slutet och det är ju en styrka som vi har. Men vi vet att vi kan göra det bättre, säger Patrice Evra.

”Förtjänar att vara här”

Trots de svaga starterna ser han dock ingen annan väg ut på söndag mot Island än den genom segerdörren.

– Island har ett lag med spelare som spelat tillsammans under fyra-fem år. Jag respekterar dom och det kommer inte att vara enkelt. De har inte kommit hit av en slump, de förtjänar att vara här. Men vi måste till semifinal. Det skulle innebära en stagnation för det här laget om vi inte tar oss vidare. Vi har stor respekt för Island, men det är omöjligt för oss att åka ut...

Klev av träningen

Patrice Evra, som klev av onsdagens träning efter en smäll kom utan bandage på vänsterhanden (tack, den är okej, jag mår bra), intygade alla journalister om övertygelsen och glädjen som de senaste åren finns i det franska landslaget.

På onsdagens öppna träning var de ett med sina fans. De skrev autografer, lät sig fotograferas och sköt upp bollar på läktarna.

Patrice Evra svarade också på frågan som alla undrar: är det för mycket press på Paul Pogba?

– Ah, Paul vill göra allt rätt och ibland funkar det inte. Man han mår bra, mycket bra! Det kan jag försäkra er om.