Allsvenskan i fotboll 2016

Blir sportchef som 28-åring – lämnar ÖSK

Av: 

Pelle Strandman

FOTBOLL

Nordmark förlänger inte sitt kontrakt – flyttar hem

28 år gammal och i mitten av sin spelarkarriär.

Då väljer Daniel Nordmark att lämna Örebro SK för att bli sportchef i division 2-klubben Lidköpings FK.

– Jag hade kunnat spela vidare i allsvenskan men jag känner att det här lockar mer, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen, enligt NA.

Det har gått åtta år sedan Daniel Nordmark debuterade som lovande talang och U21-landslagsman för Elfsborg i allsvenkan.

Sedan dess har karriären gått vidare till Örebro SK via Helsingborg.

Under årets säsong satte den centrale mittfältaren dessutom ett historiskt avtryck i serien genom att slå nytt rekord i bänknötande.

Nu verkar det dock vara slutspelat och slutbänkat i allsvenskan.

"Har varit min dröm"

I dag klargör spelaren för Nya Lidköpings-Tidningen att han återvänder till sin hemort för att bli spelande sportchef i division 2-klubben Lidköpings FK.

– Det har varit min dröm sedan jag flyttade från Lidköping att någon gång komma tillbaka och få en sportchefsroll. Det har egentligen bara varit en fråga om tajming. Jag har många år kvar som spelare och det ska bli skoj att spela för en klubb där det står Lidköping på klubbmärket, säger Nordmark till tidningen, enligt NA.

Lämnar efter två år

– Det här är en roll som jag har sett fram emot och nu blev den möjlig. Jag har varit i allsvenskan, jag vet vad som krävs för att vara där och komma dit, det vill jag förmedla till spelarna i LFK.

Nordmark blir därmed den andra spelaren att lämna Örebro efter Martin Broberg. Totalt blev det två år i klubben men inte mer än 21 starter på totalt 75 matcher i allsvenskan.

– Jag kommer med mina erfarenheter och det synsättet jag har på fotboll. Jag vet hur jag vill att verksamheten ska se ut och jag tänker långsiktigt. Jag vill bygga bra från grunden, det är inte läge att tala om målsättningar i nuläget. Samtidigt är jag ödmjuk i att det här är mitt första uppdrag som sportchef.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2016

Örebro SK

Allsvenskan i fotboll

Division 2 fotboll