”Neymar slänger sig och håller på”

Publicerad 2016-11-24

Lustig om de heta dusterna med brassestjärnan

Neymar och Lustig rök ihop.

Celtic förlorade mot Barcelona.

Men Mikael Lustig lyckades reta upp Neymar ordentligt.

– Synd att han blev utbytt. Det hade varit kul att köra med honom, säger högerbacken lite kaxigt.

Barcelona besegrade Celtic borta med 2-0 och säkrade gruppsegern med en omgång kvar.

Resultatet innebar också att Celtic slutar sist i gruppen och är borta från allt europaspel efter nyår.

– De stora elefanterna (Barça och Manchester City) ska ju gå vidare. Vi hade hopp om att ta en tredjeplats men missräkningen var att vi bara tog en poäng mot Mönchengladbach. Men det är också ett bra lag. Gruppen var tuff, säger Celtics högerback Mikael Lustig till Sportbladet efter matchen.

Men Lustig lyckades i alla fall reta upp en stor elefant på onsdagen – Barcelonas brassestjärna Neymar.

”Slänger sig och håller på”

Efter drygt en timmes spel, när det redan stod 0-2, hade de båda gått varandra på nerverna ordentligt och hamnade i en hård ordväxling sedan Lustig slängt upp en arm i nacken på Neymar i en duell.

– Man gör några efterslängar men han har ju ett extremt temperament och gillar att slänga sig och hålla på. Det ser värre ut än det är. Det är inga jättefula saker, säger Lustig, som samtidigt hyllar brassen för dennes fotbollsfärdigheter.

– Det är lätt att reta upp honom men han är en fantastisk fotbollsspelare. Klart det är kul att mäta sig med de som är bäst i världen och se vilken kvalitet och speed de har. Du har egentligen inget att förlora.

Knappt tio minuter senare knuffade Neymar ner Lustig bakifrån varpå norrlänningen flög upp och började tuppfäktas med brassen. Då fick domaren nog och gav dem ett varsitt gult kort.

”Komma in i hans huvud”

– Lite onödigt av mig. Jag skulle bara ha låtit honom ta ett gult så jag kunde smälla på honom lite extra sen. Det var synd att han blev utbytt. Det hade varit kul att köra med honom, säger Lustig lite kaxigt.

I den 77:e minuten tog Barça-tränaren Luis Enrique av Neymar från planen för att inte riskera ett rött kort. Medan brassen, som ändå är avstängd i nästa match, tog lång tid på sig att vandra av banan gick Lustig fram till honom och sa några väl valda ord.

Du verkar tycka det är lite kul att reta upp den här typen av spelare?

– Man vet att han är bättre än jag är så man får försöka komma in i hans huvud liksom och ta till lite fula knep. Gör man inte det blir det svårt, säger Lustig.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se