Två förlorare i Falkenberg

Av: TT

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

Två förlorare i Falkenberg

Både Falkenberg och Gefle behövde tre poäng. Men bottenmötet i allsvenskan slutade 1–1.

Gladast för det är Helsingborg och Djurgården.

Tack vare det oavgjorda resultatet på Falkenbergs IP håller HIF och Dif sex poängs avstånd till nedflyttningsstrecket.

I en match som båda lagen kände sig tvungna att vinna fanns rejäla chanser till segermål åt båda hållen. Falkenbergs sevärdhet Jesper Karlsson petade bollen tätt utanför i friläge och Kamal Mustafa prickade ribban. Och på tilläggstid reflexräddade Geflemålvakten Andreas Andersson på Zlatan Krizanovics närnick.

Gefles inhoppare Kwame Bonsu nickade precis utanför mitt framför mål.

Svaga målvaktsinsatser

Det var en allsvensk bottenfajt med långsam fotboll och lågt försvarsspel. Trots att bollförande spelare ofta gavs både mycket tid och utrymme var felpassningarna och chansbollarna många.

Svaga målvaktsinsatser bäddade för matchens båda mål – även om målskyttarna också gjorde fina prestationer.

Efter fyra minuter rusade Jesper Karlsson längs högerkanten. Från korridorpositionen var ett inlägg egentligen det enda rimliga för Falkenbergs kvicke 18-åring.

– Men jag tittade upp och såg att målvakten stod riktigt konstigt, långt till höger. Då drog jag iväg ett litet skott, sade Jesper Karlsson till C More.

Jättetalangens "lilla skott" från kanten for i mål intill första stolpen. Geflemålvakten Andreas Andersson hann inte dit för att hejda 1–0-bollen.

Jättetavla

Alexander Lundin har i de senaste två matcherna fått förtroendet i Falkenbergs mål. Lundins första tydliga ingripande blev en målpassning – till Gefles Simon Skrabb.

Visserligen var FFF-målvakten stressad av Johan Oremo, men det duger inte som ursäkt. Skrabb tog emot bollen, böjde av inåt från höger för skaka av sig låneförsvararen Felipe Carvalho och vek tillbaka skottet mot första stolpen. Finländarens låga avslutning var exakt och utom räckhåll för Lundin.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.