”Är så stolt – har redan fällt en tår”

FOTBOLL

Ebba Busch Thor om makens revansch: ”Så otroligt”

Sirius är klart för allsvenskan.

Då jublar Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, vars make Niklas spelar i laget.

”Jag har redan fällt en tår”, skriver hon på Instagram.

Foto: TT

Jakob Bergman blev den historiska målskytten.

I den 49 minuten nickade han in 1-0-målet, matchens enda, som innebär att IK Sirius är tillbaka i allsvenskan för första gången sedan 1974.

Stora glädjescener utbröt vid slutsignalen och i natt kommer spelarna att fira avancemanget borta i Halmstad.

Men även i Uppsala jublas det förstås vilt.

Inte minst hemma hos Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.

”Otroligt välförtjänt”

I den 39:e minuten dundrade hennes make, Niklas Busch Thor, i väg ett skott som stoppades av ribban men Sirius gick alltså segrande ur matchen och kommer därmed att spela i allsvenskan säsongen 2017.

”Så otroligt välförtjänt! Sirius har just vunnit borta mot Halmstad. Trots att det är två matcher kvar så står det därmed klart att blåsvart går upp i allsvenskan nästa år. Att få följa fotbollen som ’fotbollsfru’ har gett mig en djup respekt för det hårda arbete som ligger bakom sporten. Djupt imponerad av målmedvetenheten från tränarna KB och Tolle, förmågan att jobba som team och våga spela sitt eget spel från laget – och min älskade Niklas – en riktig slitvarg på mittfältet och överlåten lagkapten”, skriver Ebba Busch Thor på Instagram.

”Är så stolt”

Niklas Busch Thor missade stora delar av fjolårssäsongen dels på grund av en fotskada, dels på grund av att han drabbades av hjärtflimmer.

”2015 bjöd början av säsongen på fotskada, därefter en skakande tid innan vi vande oss vid diagnosen epilepsi och så en hjärtoperation på det. Trots det krigade han sig tillbaka men Sirius missade uppgång till Allsvenskan med minsta möjliga marginal. 2016 – revansch. Så otroligt välförtjänt. Jag är så stolt. Och ja, jag har redan fällt en tår”, skriver Ebba Busch Thor

ARTIKELN HANDLAR OM