Succésäsong för Mellberg och BP

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Firade platsen i superettan själv efter avstängningen

Succésäsong för Olof Mellberg, 39, och Brommapojkarna.

Efter 3-0 i seriefinalen mot Vasalund är BP klart för superettan 2017.

– Det var härligt att se grabbarna, vilka hjältar. Det var härligt och känslosamt i slutet, säger BP-tränaren Olof Mellberg.

Brommapojkarna och Vasalund har dominerat division 1 norra den här säsongen. Seriefinalen på söndagen avgjorde vem som tar direktplatsen till i superettan 2017.

Efter en mållös första halvlek tryckte Jacob Ortmark in 1-0 till BP. Några minuter senare utökade Markus Gustafsson till 2-0. Matchen slutade 3-0 efter Joel Löws mål i den 81:e minuten.

”Stor besvikelse”

Därmed är Brommapojkarna klart för superettan 2017. För Vasalund väntar kval mot Syrianska.

– Hoppas att det blir en ordentlig väckarklocka för killarna, jag tycker inte att vi kommer upp i nivå i dag. Det var stor besvikelse i omklädningsrummet efteråt. Det är helt öppet nu, kval är kval, säger Vasalunds tränare Pascal Simpson.

BP saknade huvudtränare Olof Mellberg, han var avstängd efter utbrottet mot Nyköpings huvudtränare Brian Clarhaut. Han såg matchen från ett rum ovanför Grimstas ena läktare på långsidan. På grund av avstängningen fick han inte närvara under matchen och kunde inte heller fira med övriga ledare och spelartruppen - varken på planen eller i omklädningsrummet.

”Det var speciellt, men häftigt”

En timme efter slutsignalen gick han ner för att träffa ledarna och spelarna.

– Jag har bara njutit, både under matchen och efteråt. Det var speciellt, men häftigt på något vis. Det är första gången jag ser oss så högt uppifrån, säger Mellberg.

– Det var roligt att få det resultatet i sista matchen mot huvudkonkurrenten. Vi har byggt upp något under hela säsongen och gjort något bra. Men ändå en otrolig skillnad från tidigare under säsongen. Hur konceptet satt sig och hur vi fullständigt dominerade matchen utifrån det sättet vi vill spela fotboll. Det var härligt och känslosamt i slutet, säger han.

Vi såg att du satt ner med fötterna högt. Hur var det att se matchen i rummet?

– Jag stod upp under nästan hela matchen. Efter att alla hade gått så satte jag mig ner och njöt.

Hade du inte velat fira på planen?

– Det var härligt där jag var också. Jag satt och slappnade av, luften går ur en.

Serievinst under debutsäsongen

Mellberg tog över som huvudtränare för Brommapojkarna förra året. Debutsäsongen, som slutade med serievinst, har varit tidskrävande.

– Särskilt eftersom det var första säsongen, så jag var tvungen att sätta mig in i allting. Vill man göra något ordentligt är det hårt jobb som krävs. Men det har varit jätteroligt, särskilt med det här resultat och på det sättet vi spelar, säger 39-åringen.

Hur nöjd är du med säsongen?

– Jag är jättenöjd, det har varit otroligt roligt. Ännu roligare än vad jag trodde. Ett härligt team att jobba med, härliga killar.

– Jag har bara gått all in, jag har ingen plan som tränare. Det har varit skönt att jobba med ett proffsigt team. Jag vet att på den här nivån är det många som drar ett otroligt hårt lass.

Du hade ingen plan. Men du ser en framtid som tränare?

– Ja, just nu. Men vem vet vad framtiden ger.

– Det flesta människorna mår bra av att göra någonting som de känner ger någonting. Jag har hållit på med fotboll hela mitt vuxna liv och spelade på väldigt hög nivå i sen ålder. Genom det fick jag väldigt mycket kunskap och erfarenhet från de sista åren i min karriär, de kan jag använda i min tränarkarriär. Om det hade tagit slut tidigare hade jag nog aldrig fått något riktigt intresse.

Publicerad: