”Hoppas ingen jävel försöker lura honom”

FOTBOLL

Durmaz om fotbollens baksida: Många rävar

Jimmy Durmaz vill se 17-årige Alexander Isak i landslaget redan nu.

Samtidigt varnar 27-åringen supertalangen för den lömska och ibland hänsynslösa baksidan av fotbollen.

– Jag hoppas att ingen jävel försöker lura honom, säger Durmaz.

Nyfikenheten är stor bland de svenska landslagsspelarna kring Alexander Isak. Under de tre första dagarna på VM-kvalsamlingen har AIK-talangen diskuterats intensivt.

– Personligen hade jag velat se honom här redan nu. Han är en fantastiskt fotbollsspelare. Jag såg hans match mot Djurgården och så följde han upp det med det han gjorde mot Norrköping. Där har vi ett framtidsnamn och jag hade velat se honom här redan nu, säger Jimmy Durmaz och fortsätter:

”Sugen på att ha honom här”

– Jag är sugen på att ha honom här och jag har snackat med Patrik Carlgren (AIK-målvakten) och frågat hur han är på träningarna och så. Det verkar vara en grym kille.

Det verkar vara stor nyfikenhet på honom här?

– Ja, det enda jag hoppas på för honom är att ingen jävel kommer och försöker lura honom. För det finns många fula fiskar och rävar i det här spelet som försöker lura spelarna. Han ska bara vara försiktig och ta det lugnt. Han är fortfarande 17 år. Han ska verkligen få någon han kan lita på gör jobbet bra för honom.

Alexander Isak har nyligen lämnat sin tidigare agent och jobbar nu istället med sin egen bror, Sened Isak. Ett val som även det medför risker, säger Durmaz.

– Jag förstår det att man som brorsa vill skydda. Man vill jobba med alla agenter och inte låsa sig till en. Samtidigt så har jag varit ute ett tag nu och när man jobbar på det sättet är risken väldigt stor att inte mycket händer. Man ska försöka hålla sig till en agent som man litar på och köra med honom. Fullt ut.

”Många som ringer honom”

Hur kan man undvika att bli lurad?

– Det är svårt men är man i ett fotbollslag så är det många som haft nästan alla agenter så det gäller att prata med alla, kolla hur det har sett ut och kolla in i sig själv. I slutändan är det du som ska göra jobbet, ingen agent. Förlitar du dig på din agent har du inget med fotboll att göra utan det är du som ska göra det. Sen kan du ha vilken agent som helst som gör det enkelt för dig.

Har du själv blivit lurad?

– Nej, jag har haft Martin Dahlin hela karriären och aldrig blivit lurad. Jag litar fullt på honom.

Vilka menar du har blivit lurade?

– Jag vill inte gå in på namn här men det finns jättemånga. Inte bara här i Sverige utan utomlands. Jag har hört väldigt mycket om vad folk kan göra utomlands och jag kan tänka mig att det är väldigt många utländska agenter som ringer Alexander också. Det gäller att vara försiktig där.

Finns de även i Sverige?

– De finns överallt.