”Brukade driva rätt härligt med Zlatan”

Guidetti oförstående till ungdomarnas påstådda rädsla

Manchester Uniteds ungdomsspelare påstås vara ”livrädda” för att driva med Zlatan Ibrahimovic.

John Guidetti förstår inte varför.

– Zlatan kan ta ett skämt, jag brukade driva rätt härligt med honom, säger han.

Följ ämnen i artikeln

Manchester United har som tradition att ungdomsspelarna i klubben driver med a-lagsstjärnorna på den årliga julfesten. Tidigare ska Wayne Rooney har häcklats flitigt och vid ett tillfälle ska två talanger ha klivit upp på scenen utklädda till Cristiano Ronaldo och Nani – där den förstnämnde hade den sistnämnde i hundkoppel.

”Som vem som helst”

Men enligt tabloiden The Sun råder det nu panik inför årets julfest.

Anledningen: Ingen vågar driva med Zlatan.

John Guidetti förstår inte varför.

– Zlatan är som vem som helst annars, en bra kille som kan ta ett skämt och ge ett skämt också. Han brukade driva rätt härligt med mig och jag brukade driva rätt härligt tillbaka. Det var det här ”yngre mot äldre” som vi körde rätt mycket. Som sagt, det är en fin människa, säger Guidetti på samlingen inför landslagets VM-kvalmatch mot Luxemburg.

Guidetti själv har inga minnen från liknande julfester i Manchester City.

– Vi hade inget sånt. Men jag drev ju med alla där ändå, fast det inte var någon ”roast”. Det är sån jag är. Jag tror det viktigaste när man skämtar med någon, är att man gör det med kärlek, att man skämtar med någon i stället för åt någon.

”Måste kliva fram”

Utan Zlatan Ibrahimovic i landslaget hoppas Guidetti bli en av dem som kliver fram och fyller tomrummet.

Han tycker att det finns ett sådant.

– Man märker att det är en kille som är nästan två meter lång och fantastisk på fotboll och använder nummer tio och är Sveriges kapten som inte är med längre. Klart att det märks. Men då var då, nu är nu. Vi har tappat en otroligt duktig fotbollsspelare, då måste någon annan komma in i stället och fylla de skorna och sätta poäng på tavlan. Klart det är jättetufft att han inte är med, men vi får komma ihop som grupp och andra får höja sig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.