Barça säkrade miljardsponsor – tack vare Shakira

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
Shakira och Pique.

Barcelona har slutit avtal med japanska företaget Rakuten – en affär värd 2,16 miljarder kronor.

Den spanska klubben fick hjälp av Shakira och Pique för att säkra miljardavtalet.

– Pique och Shakira är vänner till vd:n för Rakuten, de arrangerade middagen, säger Barcelonas president Josep Maria Bartomeu vid dagens presskonferens.

Barcelona har säkrat en ny huvudsponsor, en affär som presenterade vid en presskonferens under onsdagen. Den spanska klubben har skrivit ett fyraårigt avtal med Rakuten, ett japanskt företag inom detaljhandeln.

Drygt 540 miljoner kr per år

Det handlar om ett miljardkontrakt, värderat till minst 2,16 miljarder kronor. Varje säsong får klubben drygt 540 miljoner kronor. Det kan även bli mer pengar, klubben kommer att få bonus vid ligatitlar i spanska ligan och Champions League.

Det blir en bonus på 15 miljoner kronor varje gång Barcelona vinner La Liga. Skulle det bli en turneringsvinst i Champions League får storklubben 50 miljoner kronor. Avtalet börjar gälla från och med säsongen 2017/18.

Tackade Shakira och Pique

Vid presskonferensen riktade Barcelona-presidenten Josep Maria Bartomeu ett speciellt tack till försvararen Gerard Pique och hans fru Shakira (sångerskan) för att de har hjälpt till att styra upp avtalet med Rakuten.

– Gerard Piqué och Shakira är väldigt nära vänner till Mr Mikitani (vd för Rakutan), säger Bartomeu.

– Sommaren 2015, när vi var på vårt sommarläger, styrde Gerard upp en middag i San Francisco. Vid den middagen träffade vi Mr Mikitani, som vi tyckte var en otrolig människa.

Tror att Messi stannar hela karriären

För några dagar sedan kom uppgifter om att Lionel Messi inte kommer att förlänga sitt avtal förrän tidigast när det löper ut sommaren 2018. Men Bartomeu är säker på att argentinaren stannar i klubben under hela karriären.

– Vi tror alla att Leo Messi kommer att avsluta sin sportsliga karriär i Barça, säger Bartoemu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM