Ranieri: Mellberg imponerar mest

FOTBOLL

Tränaren hyllar svenskbacken efter ny stormatch

LONDON. Tredje raka matchen från start och Olof Mellberg, 30, dominerar i Juventus mittförsvar.

Nu hyllas svensken igen av tränaren Claudio Ranieri.

– Jag är väldigt imponerad av Olof Mellberg, säger Ranieri.

Inför 60024 åskådare på Emirates Stadium var Olof Mellberg en av planens bästa och stod för en nästintill prickfri insats.

När Claudio Ranieri efter matchen fick chansen att lyfta fram det bästa med Juventus seger började demontränaren snabbt att prata om Olof Mellberg.

– Det är inte bara i spelet med boll han överraskat mig positivt, sättet han rör sig på när motståndarna har bollen och hur han läser spelet är väldigt, väldigt bra, säger Ranieri.

Själv var Mellberg nöjd med sin insats som mittback tillsammans med Giorgio Chiellini.

”Försvarar oss bra”

– Jag tycker att det funkade bra. Vi låg rätt och kunde vara aggressiva vilket gjorde att vi vann mycket dueller och boll. Det känns som vi försvarar oss bra och Arsenal kommer inte till speciellt många jättebra målchanser, säger Mellberg som snabbt anpassat sig till spelet i Juve.

– Rent taktiskt är det inga stora skillnader så det har gått smidigt. Det är mer spelmässigt i så fall. Ranieri vill att vi ska spela och hålla bollen inom laget för att på så sätt ta oss till målchanser, och det gäller oss försvarsspelare också. I England var det mer vinna boll, spela upp den och är man i minsta trångmål ska man bara dunka i väg den.

Hur känns det efter den första tiden i en storklubb som Juventus?

– Det är ett väldigt bra lag. Det är ett snäpp upp i nivå och det är bara positivt för mig. Det gör att det känns ännu bättre.

Trezeguet avgjorde

Juventus segermål gjordes av David Trezeguet.

I dagens match mot Hamburg är det bestämt att Mellberg ska vila.

Seria A börjar 30 augusti då Juve möter Fiorentina.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A