Allsvenskan i fotboll

Olsson däckad efter matchen

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

”Tvungen att åka hem och lägga sig direkt”

GÖTEBORG. Utslagen av mystiska magproblem, men ändå den som räddade IFK Göteborg kvar i Champions League-kvalet.

Efter matchen låg Thomas Olsson däckad i omklädningsrummet, och fick hjälp att komma hem.

– Han var tvungen att åka hem och lägga sig direkt, säger Blåvitts presschef Ulf Jörnvik.

Det var Thomas Olsson som satte den så viktiga kvitteringen mot Basel. Och det var densamme Olsson som tillsammans med Gustav Svensson slet kopiöst mot schweizarnas tre centrala mittfältare.

Vad få visste var att målskytten var på väg att tvingas bryta matchen redan i paus.

– Han mådde riktigt dåligt och var risig i kistan med diarrekänning. Det var tveksamt om han skulle kunna fortsätta, säger Stefan Rehn.

Hjälp att komma hem

Mittfältaren lyckades ändå spela samtliga 90 minuter, plus tillägg, men var efteråt helt slutkörd. Han fick hjälp att komma hem, och kom aldrig ut till den mixade zonen.

– Han orkar inte det. Vi vet inte vad det är. Det kan vara vätskebrist, eller något annat. Men han han har åkt hem och krupit ner i sängen nu, säger Ulf Jörnvik.

”Våga lite mer”

Målet, den för Blåvitt så viktiga 1–1-kvitteringen, kom bara sex minuter efter Basels ledningsmål. Niclas Alexandersson och Adam Johansson spelade fint på högerkanten, och högerbacken slog till slut in bollen i mitten till en framstormande Thomas Olsson.

– Det är ett jättebra vapen vi har med att komma runt på kanterna. I och med att de spelar 4-3-3 så får vi försöka hitta luckorna där. Vi måste våga lite mer bara, säger Stefan Rehn.

Chanserna i returen?

– Tja, vi behöver göra minst ett mål. Men vi har spelare som passar bra för kontringsspel. I dag slarvar vi tyvärr för mycket med förstapassningen efter att vi brutit deras anfall.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Göteborg