Sjukt bra, Hammarby

Av: David Berggren

Publicerad:
Uppdaterad:

Fortsätter rada upp segrarna: ”Känns riktigt bra inför serien”

Foto: FOTO: HAMMARBYFOTBOLL.SE

Hammarby är försäsongens vinstmaskin i fotboll. I går kom stockholmarnas sjunde raka seger när Norrköping besegrades med 2–0 på Cypern.

– Vi fick positiva svar av den här matchen, säger Hammarbymittfältaren Haris Laitinen.

Andra raka nollan för Rami Shaaban och sjunde raka vinsten, Hammarby går fram som en ångvält i träningsmatcherna. Med bara två veckor kvar till den allsvenska premiären ser 2001 års svenska mästare ut att ha prickat in storformen.

– Norrköping var en bra värdemätare, men jag tycker att vi kontrollerar matchen, säger Laitinen som var utlånad till östgötarna från Hammarby för två år sedan.

Söderberg klev fram

I skadade Paulinhos och OS-kvalande Charlie Davies frånvaro visade två andra anfallare framfötterna mot Norrköping. Nyförvärvet från IFK Värnamo, Freddy Söderberg, noterades för sitt första mål i sin nya klubb när han förvaltade Sebastian Castro-Tellos frispelning efter en halvtimme. En dryg kvart in i andra halvlek var det Castro-Tellos tur att skriva in sig i målprotokollet. Han gjorde det genom att bjuda på matchens delikatess. Från 15 meter dunkade Castro-Tello in 2–0 i krysset bakom Nuredin Bakiu i Norrköpingsmålet.

Laddar mot Gefle

På onsdag spelar Hammarby sin sista träningsmatch, mot Gefle på Cypern, innan det allsvenska allvaret drar i gång på Starke Arvid Arena mot Ljungskile den sista mars. Något som Haris Laitinen med tillförsikt ser fram emot.

– Det känns riktigt bra inför serien. Vi fick positiva svar i den här matchen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN