Pato glänste i Beckhams debut

avDaniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vucinic tvåmålsskytt för Roma

Foto: FOTO: REUTERS
David Beckham och Pato trivs ihop.

Han fick spela från start.

Men David Beckhams debut i Milan drunknade i glansen från Alexandre Pato och Mirko Vucinic.

De båda tvåmålsskyttarna såg till att matchen mellan Milan och Roma slutade 2–2.

Trots att han inte spelat fotboll sedan den 26 oktober förra året och trots att matchrosten var tydlig fick David Beckham spela i drygt 88 minuter i sin debut i Milan. Den 33-årige engelsmannen kämpade hårt matchen igenom och fick också förtroendet att ta hand om flera hörnor dock utan att lyckas. Inte ens mittfältarens magiska touch tycks ha överlevt den långa vilan från toppfotbollen. Insatsen var godkänd, men inte mycket mer. Och även om rubrikerna kommer att handla till största delen om David Beckham efter matchen var det två andra spelare som glänste mest.

Snabbt uppfattat

Mirko Vucinic var den som öppnade målskyttet. Den formstarke Roma-spelaren började med att vända bort Milan-försvaret i den 21 minuten innan han dundrade in 1–0 till hemmalaget. Vucinic ordnade sedan även kvitteringen och slutresultatet med 20 minuter kvar när han kastade sig fram på en flipperstudsande boll i Milans straffområde och nickade in bollen utom räckhåll för Christian Abbiati i Milan-målet. Snabbt uppfattat av Vucinic som var den stora hjälten i hemmalaget, men matchens store lille lirare fanns hos motståndet.

Mexes ifrånsprungen

Alexandre Patos första fullträff tre minuter in på andra halvlek var kanske inte så mycket att orda om. Kaka snurrade på kanten och slog in bollen perfekt till sin landsman som inte kunde missa från nära håll. Milan hade kvitterat och tog därefter över matchen efter en svag första halvlek och fem minuter senare kom 2–1. Den här gången var det bara Pato. Han satte fart längs vänsterkanten och sprang ifrån stackars Philippe Mexes i Roma-försvaret innan han iskallt chippade in 2–1. Det var matchens prestation, men i slutändan fick ingen jubla. Krysset var bara bra för Inter och Juventus. Och dåligt för Roma som i sitt utsatta läge i tabellen hade behövt tre poäng. Nu ligger laget kvar i ett ingenmansland.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A