La Liga

Ramos: Vi ska vinna

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Guardiola varnar för högmod

Bernd Schuster kallade det för ett omöjligt uppdrag.

Men nu är det Juande Ramos som leder Real Madrid i El Clásico.

– Jag tänker bara på att vinna matchen, säger den nye tränaren inför bortamatchen mot Barcelona.

Real Madrid-tränaren Juande Ramos.
Real Madrid-tränaren Juande Ramos.

Förväntningarna på mötet mellan Barcelona och Real Madrid är alltid stora. Ändå är det något speciellt med känslan inför lördagens drabbning. Kanske kan ligan avgöras redan nu. Åtminstone för de regerande mästarna. De är nio poäng bakom Barcelona och har inte råd med en förlust, frågan är om ens oavgjort duger om de vill försvara sitt mästerskap.

– Om det finns något lag som är kapabelt att besegra Barcelona på Camp Nou så är det vi, säger världsmästarbacken Fabio Cannavaro till Realmadrid Radio.

Ramos tänker på seger

Bernd Schuster trodde inte att det var möjilgt för Real Madrid att vinna borta mot Barcelona. Åtminstone var det vad han sa innan han fick sparken. Juande Ramos säger givetvis ingenting sådant.

– Jag tänker bara på att vinna matchen. Oavgjort är ett ord som inte existerar i mitt ordföråd. Jag tror att att spelarna verkligen ser fram emot det. Det behövs inte mycket för att motvera dem. Vi måste klättra platser i ligan och vi är övertygade om våra chanser att vinna i morgon, säger han på presskonferensen inför matchen.

Barcelona är givetvis stora favoriter inför matchen.

– Då är morgondagen en fantastisk dag att bli miljonär om du satsar på oss, svarar Ramos.

Peps varning

Barcelona har visat strålande form i ligan på slutet samtidigt som Real Madrid har varit i en svacka. Men Barca-tränaren Pep Guardiola vill varna för att ta ut något i förskott.

– Jag förnekar inte att det finns en känsla av att vi kan besegra Real Madrid. Men vi får inte glömma bort att det är mästarna vi möter och att de vill försvara sin titel, vi kommer inte att vinna med fem eller sex mål. Matchen startar mållös och vi får se vad som händer sedan, säger han.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga