Dumpad av Adidas

FOTBOLL

Nu väljer Chippen Nike-skor

Foto: Christian Wilhelmsson får inte nytt kontrakt med Adidas. Nu står han utan skosponsor men väljer att spela i Nike-skor.

Först var han mer eller mindre klubblös.

Sedan flyttade Christian ”Chippen” Wilhelmsson till Saudiarabien.

Och blev skolös.

Ni minns säkert sommarens transfercirkus där ”Chippen” i princip stod utan klubb ända fram till saudiarabiska Al-Hilal klev fram från ingenstans och köpte loss honom från franska Nantes.

Nu har en situation dykt upp där ”Chippen” i stället är skolös.

Den svenske landslagsmittfältaren har sedan 2004 varit ett av Adidas största affischnamn bland nordiska spelare. Men när kontraktet gick ut efter sommarens EM-slutspel förlängdes det aldrig.

Har inte rätt status

– Vi har gemensamt beslutat att gå skilda vägar. Kontraktet löpte ut och vi enades om att inte förnya det, säger Jonas Carlström på Adidas.

Bakgrunden är att ”Chippen” varit affischnamn för en speciell fotbollssko- och materialserie (F50/F30). För att vara knuten till den krävs att spelaren spelar i en liga/klubb som har rätt status. Dit räknas för tillfället inte Al-Hilal i Saudiarabien.

När ”Chippen” inte blev erbjuden ett kontrakt på den nivån, har han i stället valt att stå utan skosponsor.

Nike skickar skor

Under sin debutmatch för Al-Hilal spelade ”Chippen” i skor från Nike.

– Vill han spela i våra skor får han väl göra det. Vi har själva skickat ner dem till honom. Men han är i dagsläget inte vår spelare, säger Tellis Baroutsis på Nike.

Förhandlar ni om att göra ”Chippen” till en spelare i ert stall?

– Det kan jag inte kommentera.