”Tänk er hur jag kommer prestera när jag tjänar bäst”

Zlatans kaxiga utspel inför 2019

avFredrik Jönsson

Publicerad:

Zlatan Ibrahimovic, 37, gjorde 22 ligamål för LA Galaxy.

Till den här säsongens gjorde klubben honom till MLS-historiens dyraste någonsin.

– Jag levererade trots att jag var sämst betald. Föreställ er hur jag kommer prestera när jag tjänar bäst, säger Zlatan och skrattar.

Zlatan Ibrahimovic kom till LA Galaxy inför föregående säsong. Det blev 22 ligamål, men klubben missade slutspel. Under den säsongen tjänade han 13 miljoner kronor om året, det gav honom en blygsam 28:e plats i löneligan.

Det här året ser det annorlunda ut.

Nyligen skrev 37-åringen på ett avtal med en årslön på 7,2 miljoner dollar, det vill säga 64 miljoner kronor om året. Det är lönerekord i MLS:s historia.

– Jag levererade trots att jag var sämst betald. Föreställ er hur jag kommer prestera när jag tjänar bäst, säger Zlatan till LA Times.

”Mycket mer att ge”

Zlatan är, som vanligt, inte blygsam inför säsongen.

– Jag har mycket mer att ge. På det sättet som förra säsongen avslutades är jag inte van vid. Normalt så brukar jag vinna. Efter en säsong med Galaxy vill jag känna att jag kan vara med och vinna, säger Zlatan till LA Times.

Galaxy har en ny tränare inför säsongen: Guillermo Barros Schelotto. Han var tidigare tränare för argentinska Boca Juniors och vann ligan två gånger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM