Assistkungen: ”Jag vill lämna”

DOHA. Hosam Aiesh blev allsvenskans assistkung.

Nu vill han lämna Östersunds FK.

– Jag vill testa något nytt. Kanske Tyskland eller England, säger ÖFK:aren.

Snabbe Hosam Aiesh är allsvenskans kanske vassaste spelare i offensiva en mot en-situationer. Det visade sig under 2018 då yttern hela tiden tog sig förbi längs sin kant och slog in målgivande passningar till lagkamraterna i Östersund. Faktum är att Aiesh blev hela seriens överlägsne assistkung med 14 målpass.

”Vet att jag vill lämna”

Prestationerna går förstås inte obemärkt förbi ute på kontinenten. Nu har Aiesh också bestämt sig för att lämna svensk fotboll och ÖFK. Det bekräftar han under landslagets läger i Qatar.

– Ja, det kan man säga. Jag och Daniel Kindberg har pratat och han vet att jag helst vill lämna. Så vi får hoppas att något kommer in. säger Aiesh.

Daniel Kindberg har lovat att sälja om det kommer ett marknadsmässigt bud på Aiesh, vilket spelaren uppskattar.

”Marknaden bestämmer”

Vad är ett marknadsmässigt bud, tycker du?

– Ingen aning. Det är inte jag som bestämmer mitt pris. Det gör klubbarna och marknaden. Det viktigaste är att jag presterar som spelare, och blir jag kvar så fortsätter jag prestera.

Hoppas på Tyskland eller England

Aiesh har koll på det starka intresset – och har också favoritligor han helst hamnar, även om han förstår att det inte är helt upp till honom.

– Det är svårt, men den tyska ligan och även den engelska ligan hade passat mig. Men det är ju två av världens bästa ligor. Men det är inte säkert att det blir så, såklart, säger Aiesh och fortsätter:

– Jag vill prestera och göra det så bra som möjligt för att få en bra karriär. Så jag vill lämna (ÖFK) för att testa något nytt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.