Jonathan Levi

Jonathan Levi klar för Elfsborg på lån

avMagnus Wilsson

Foto: TT

Nu är det officiellt.

Som Sportbladet kunde avslöja i tisdags lånar Elfsborg in Jonathan Levi från norska Rosenborg.

Den tidigare Österspelaren lånas in säsongen ut med en köpoption på runt nio miljoner kronor.

Den landslagaktuelle mittfältaren Jonathan Levi presenterades av Elfsborg på klubbens hemsida under fredagseftermiddagen. 23-åringen lånas in från norska Rosenborg där Elfsborg även ska ha en köpoption på runt nio miljoner kronor som man kan välja att utnyttja under låneperioden enligt uppgifter till Sportbladet.

–Det känns väldigt bra. Elfsborg var självklart – även om det fanns flera andra allsvenska lag intresserade så har det aldrig funnits några tvivel om att det var här jag ville vara, säger spelaren till klubbens hemsida.

”Elfsborg är att räkna med”

Mittfältaren lämnade Sverige och Öster 2017, men återvänder nu alltså till svensk fotboll efter en kort sejour i Norge där han var med och vann både ligan och cupen med Rosenborg.

Enligt spelaren själv var det även andra allsvenska klubbar med i bilden. Men valet föll alltså till slut på Elfsborg.

– Att Jonathan väljer oss i konkurrens med flera andra klubbar känns riktigt bra och är ett bevis på att vi är en förening som attraherar spelare på hög nivå. Vi hoppas att det här ger signaler till vår omgivning att IF Elfsborg är att räkna med 2019, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM