Kom till matchen – från begravning: ”Jag spelade för honom”

FOTBOLL

ÄNGELHOLM. Han flög hem till USA i veckan för att vara med på en begravning av en nära släkting.

På torsdagen landade Rögles Taylor Matson i Ängelholm och gjorde sedan ett mål i tom kasse mot Brynäs på kvällen.

– En speciell känsla för mig. Jag vill spela och visa honom någonting, säger Matson efter Rögles hemmaseger mot Brynäs.

Foto: BILDBYRÅN

Med 1.13 kvar av matchen prickade Taylor Matson in 3–1 i tom kasse och säkrade Röglesegern mot Brynäs. 

Det betydde fjärde raka hemmasegern för Ängelholmslaget som därmed gick om Karlskrona i tabellen och bara är två poäng bakom Mora på säker mark. Karlskrona och Mora har dock en match mindre spelad än Rögle.

– Det är en väldigt speciell känsla i laget nu. Vi har jättebra fans och det är härligt att spela för dem. Vi har vunnit tajta matcher och gjort rätt saker för att vinna. Det är verkligen kul att spela nu. Killarna blockerar skott och gör saker för att vinna matcher, säger Taylor Matson.

Flög hem till USA

Matson har också speciella känslor efter den här matchen. Han var inte med på Rögles träningar i veckan och anledningen är att en nära släkting till honom nyligen har gått bort. Forwarden flög hem till USA i söndags och var med på begravningen i tisdags.

– Jag är tacksam för att jag fick göra det för klubben. Jag kom tillbaka precis innan matchvärmningen mitt på dagen i dag och det var härligt att spela i kväll.

Du måste vara trött nu?

– Jag är väldigt trött nu. Tidsskillnaderna är tuff. Jag känner lite jetlag. Det är svårt att veta vilken tid du ska leva efter. Jag försökte hålla mig till svensk tid så mycket jag kunde.

”Speciell känsla”

Det var tredje matchen i rad som grovarbetaren Matson gjorde mål och det har också en koppling till släktingen som dog.

– Han gillade att se mig spela. Han stödde alltid min hockey och jag har faktiskt gjort mål i alla tre matcher efter att min släkting dog. Det är tre raka matcher. Så det har varit en cool och speciell känsla för mig, säger Matson och fortsätter:

 – Jag vet inte vad det är. Det är bara en bra känsla jag har. Jag vill spela och visa honom någonting.

ARTIKELN HANDLAR OM