Bomben: Sören Rieks nära Malmö FF

Publicerad 2018-01-11

Sören Rieks lämnade IFK Göteborg när kontraktet gick ut.

Enligt uppgifter till Sportbladet är han nära en flytt till rivalen Malmö FF.

30-åringen uppges vara på plats i Malmö för att göra klart med de regerande svenska mästarna.

Följ ämnen i artikeln

Sören Rieks hade en fin tid i IFK Göteborg men lämnade klubben när kontraktet löpte ut efter tre och ett halvt år. Det blev 39 poäng, 21 mål och 18 assist, på 89 matcher från start för Blåvitt.

– Jag har haft en fantastiskt rolig tid i klubben, men jag känner att jag vill testa något nytt, sa han till GT efteråt.

Många blåvita fans trodde nog då att han skulle flytta utomlands eftersom han tidigare hade uttryckt en vilja att göra det. Men det nya äventyret ser ut att bli bara tre timmar från Göteborg.

Sportbladet kan avslöja att Rieks är nära en övergång till svenska mästarna Malmö FF. Dansken och hans agenten Jonathan Chalkias är på plats för att göra klart affären.

Skriver på inom kort

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Rieks genomgå en läkarundersökning med MFF i imorgon innan han skriver på för tre år med klubben.

En bomb under vinterns transferfönster med tanke på att det har funnits utländskt intresse – men främst för att han har ett förflutet i IFK Göteborg.

30-åringen har haft bra poängsnitt under sin karriär. Enligt Transfermarkt har han stått för 84 mål och 62 assist på 334 matcher under karriären.

Sportbladet har förgäves sökt agenten Jonathan Chalkias och Sören Rieks.

Flera spelare har lämnat

Malmö FF har tappat flera spelare i vinter, bland andra mittfältarna Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Erdal Rakip och Anton Tinnerholm.

I förrgår presenterade klubben Fouad Bachirou från Östersunds FK. Sedan tidigare har klubben gjort klart med Arnor Ingvi Traustason, Eric Larsson och Egzon Binaku.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln