Bröt måltorkan – avgjorde derbyt

1 av 10 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Inte ett allsvenskt mål på ett år.

Då bröt David Elm den dystra sviten – och avgjorde Smålandsderbyt.

– Det är väldigt längesedan, säger Elm till C More.

David Elm kom tillbaka till svensk fotboll 2011 och valde då Elfsborg, och fick vara med och föra laget till ett SM-guld.

Under årets säsong har det dock varit snålt med speltid för anfallaren, som lämnade Elfsborg i somras och återvände till Kalmar FF.

I kväll blev han derbyhjälte.

Med kvarten kvar av derbyt mot Öster lobbnickade han in avgörande 2-1 efter ett inlägg från höger. Elms första mål sedan den 26:e augusti 2012.

– Jag har inte spelat så mycket i år, så det är väldigt längesedan. Det är förra året, säger Elm.

– Jag kommer perfekt och smyger runt lite, slipper markering. Jag tror den ska gå över först, men det gick bra.

Ville ha sen straff

Öster jagade kvitteringen i slutet och det blev rörigt framför Kalmars målbur. Bland annat hade hemmalaget en boll som tog på Emin Nouris hand när han stod på mållinjen.

Öster ville ha straff, men domaren friade.

– För mig är det solklart. Tar det inte handen så går bollen in i mål. Han säger själv att det är hands, men att den är intill kroppen. Eftersom han står på mållinjen är det ett solklart mål han tar bort, säger Denis Velic till C More.

Drömstart för KFF

Kalmar FF fick en kanonstart i Växjö. I den andra spelminuten fick Ismael på en kalasträff och sköt in 1-0 till KFF bakom en chanslös Joakim Wulff.

Annars var det Öster som var det bättre laget i den första halvleken. Men hemmalaget fick inte utdelning förrän i den 69:e minuten när Månz Karlsson satte 1-1. Det var Östers första mål på drygt fem timmar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar FF