Fick höra att laget vann – då vaknade Wayne ur sin koma

Hustrun: "Pratade om hur han saknade fotbollen"

Fotbollstränaren Wayne Thorne, 32, tränar Larkhall Athletic.

Efter en otäck bilkrasch placerades han i artificiell koma.

Men när hans bror berättade att Larkhall vunnit senaste matchen öppnade han ögonen.

– Det var fantastiskt att se, säger hans hustru Mandy.

Wayne tvingades den senaste veckan in i artificiell koma efter en otäck bilkrasch där han punkterat pulsådern i hjärtat, brutit 16 revben, punkerat en lunga, brutit sitt bröstben, krossat sin höft och brutit sitt vänstra ben.

Efter flertalet operationer, däribland en hjärtoperation, placerades han i artificiell koma.

Hans familj säger att hans kärlek till klubblaget Larkhill har hjälpt honom att hålla sig kvar vid liv och tackar klubbens fans för allt stöd.

– Fotboll har varit hans liv så när han låg i koma ombads vi att prata med honom. I lördags spelade Larkhall match och hans bror berättade slutresultatet (seger 4-3 mot Bridport) för honom. Då öppnade han ögonen. Jag vet att studier visat att de kan höra och hans bror tror verkligen att han hörde oss. Det var fantastiskt att se eftersom han älskar sin fotboll, säger hans hustru Mandy till The Bath Chronicle

Saknar fotbollen

Nu har den långa vägen mot rehabilitering börjat men Wayne kämpar fortfarande mot en allvarlig infektion i bröstet.

– De har sagt till oss att vi har tur att han lever med tanke på skadorna. Jag träffade honom i onsdags för två veckor sedan, direkt efter kraschen. Han hade vägrat smärtlindrande medicin, och pratade om hur han saknade fotbollen. Där och då visste vi inte hur allvarliga skadorna var.

Operationen på bröstkorgen gör att Wayne blir sängliggande på sjukhuset i minst sex veckor. Familjen hoppas dock att han kan flyttas till ett sjukhus nära familjens hem i Swindon.

"Haft ett helvete"

Larkhall är ett Non-League-lag som spelar i Toolstation Western Premier Division och Wayne gör sin andra säsong som tränare för klubben. Nyheten om Waynes olyckan har skakat ligan men hälsningar till familjen har strömmat in.

"Vi vill önska Wayne Thorne en snabb återhämtning efter sin bilolycka", skriver ligakonkurrenten Longwell Green FC på sitt Twitter-konto.

– Jag är överväldigad av alla lyckönskningar. Inte bara från Larkhall utan från alla klubbar och människor kopplade till fotbollen i sydväst. All min kärlek och respekt går ut till min familj som under de senaste två veckorna haft ett helvete, säger Wayne själv och fortsätter:

– Jag hoppas att träffa alla inom klubben snart, men fram till dess hoppas jag att vi får en bra publiksiffra att stötta grabbarna nästa lördag för FA Cup-matchen mot Tiverton.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN