Wengers svar till tvivlarna

FOTBOLL

"Man vinner ligan genom kvalitet"

Foto: Arsene Wenger behöver ingen som säger åt honom vad hans Arsenal kan och inte kan göra.

Trots att Arsenal återfinns i toppen av Premier League-tabellen räknar Chelseas manager José Mourinho bort dem från slutstriden.

Nu ger Arsene Wenger svar på tal.

– Jag har tillräcklig erfarenhet för att veta hur vi ska spela. Jag behöver ingen annan som upplyser mig, säger han.

José Mourinho säger i dagens Daily Mail att han inte ser Arsenal som det största hotet i Premier League, trots att laget har legat som stadig tabelletta hela säsongen. I stället väljer portugisen att räkna bort Arsenal till förmån för Manchester City.

Nu uttalar sig Arsene Wenger, som varit manager i Arsenal de senaste 17 åren, om saken.

– När jag först kom hit förklarade folk för mig att jag aldrig skulle kunna vinna några titlar eftersom att jag är utländsk, berättar han enligt Independent.

– Alla människor använder sin egen logik. Jag tycker bara att man vinner titlar genom kvalitet. Om folk nu påstår att vi inte kommer att vinna ligan eftersom vi inte har vunnit den de senaste åtta åren så är det bara en åsikt. Jag har tillräcklig erfarenhet för att veta vad vi ska göra och hur vi ska spela, jag behöver ingen annan som upplyser mig om det, fortsätter han.

"Har en bra chans att visa alla"

Arsenal möter Hull på Emirates Stadium i kvällens Premier League-omgång och Wenger tänker fortsätta att motbevisa de som tvivlar.

– Fram till nu är det ingen som har frågat mig om pressen på oss, eftersom alla har trott att det är en slump att vi befinner oss i toppen och att det aldrig kommer att hålla. Men nu, när det har varat lite längre, så tänker folk att "vi kanske måste börja ta dem på allvar".

– Vi har en bra chans att visa att vi är tillräckligt bra. Låt oss ta den, avslutar han.

Kvällens match startar klockan 20.45 och visas på Viasat Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM