Zlatan Ibrahimovic

Zlatan vann Guldbollen

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Åttonde segern för 32-åringen

Dunderfavoriten vann igen.

I kväll tog Zlatan Ibrahimovic, 32, hem Aftonbladets Guldbollen för åttonde gången.

– Tänk när jag slutar, vad händer då? säger Zlatan på presskonferensen.

Dominansen har varit totalt på Fotbollsgalan de senaste åren. Zlatan Ibrahimovic hade vunnit Aftonbladets Guldbollen sex raka gånger – sju totalt – innan kvällens gala i Globen.

”Kan man också få en bil, eller?”

Det blev en given favoritseger den här måndagskvällen också. PSG-anfallaren tog hem Aftonbladets Guldbollen för åttonde gången.

– Vad säger man efter åtta guldbollar? Kan man också få en bil, eller? Kanske efter tio. Men ett stort tack till laget, tränaren och hela hans stab och spelarna i Paris. Familjen denna gången. Helena brukar klaga på att jag inte tackar familjen, så stort tack till familjen, sa Zlatan i TV4-sändningen.

Efteråt höll PSG-anfallaren en presskonferens och pratade om sina guldbollar.

– Det är minnen man har. Farsan sparar ju allt sånt, han har en egen samling. När man är på besök får man gå igenom helt året på en timme, det är fantastiskt kul. Han har hälften av bollarna, de ska jag ha tillbaka, säger Zlatan.

”Hade vunnit mot gamla vinnare”

32-åringen fick frågor om konkurrensen i Sverige.

– Som jag sa innan, jag vill hela tiden vara bättre än förra året varje gång. När jag själv vet att jag var bättre än året innan så vet jag att jag kan vinna den. Jag tror även att jag hade vunnit mot gamla vinnare om de hade varit aktiva i dag, och det säger jag med respekt, säger Zlatan.

– Jag känner mig starkare än någonsin. Jag försöker bara gå ut och njuta, och behålla den glädjen jag spelar med.

”Tänk om jag slutar”

Zlatan hoppas att hans succé har förändrat en del av synen på fotboll i Sverige. Och han hyllar även Malmö FF och U17-landslaget som gjorde succé i VM.

– Jag hoppas att det har ändrats med tiden, att man får vara den man vill, får spela som man vill, vara den annorlunda pojken, spela som man vill och få förtroende. MFF är ett bra exempel där man har en bra mix i A-laget med unga och äldre spelare. För Sveriges utveckling är det fantastiskt, hoppas de andra klubbarna tar efter, säger Zlatan.

– Kolla bara på U17-landslaget. Tänk när jag slutar, vad händer då? Nu händer det något, nu har vi det här U17.

Han vann även pris som Årets Forward och för att ha gjort Årets Mål.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic

Aftonbladets Guldbollen

Fotbollsgalan