Spelarna sågade sig själva efter utklassningen: ”Vi var så fega”

Lagkapten Johansson: ”Jag tar på mig att vi förlorade”

Överkörda av AIK.

Då dömde djurgårdarna ut den egna taktiken.

– Det känns overkligt hur vi kan vara så fega, ­säger Amadou Jawo.

Djurgården var märkligt passivt mot AIK i den första halvleken. Inte heller efter paus blev det bättre. Pelle Olsson förmådde inte få s­ina spelare att pressa h­ögre, och tröga innermittfältsparet Andreas Johansson och Alexander Faltsetas satt kvar i knäet på back­linjen.

– Jag var bedrövlig. Jag tar på mig att vi förlorade, s­äger lagkaptenen Johansson.

På topp jagade Amadou Jawo och Aleksandar Prijovic i ett ingenmansland. När resten av laget inte fyllde på hade duon en övermäktig uppgift mot disciplinerade AIK:are.

”Besvikelsen är stor”

– Vi lyckas inte hålla fast bollen. Då är det svårt, säger Jawo.

Djurgårdarna var mäkta besvikna på det taktiska misslyckandet, och att laget lät AIK storma framåt.

 – Besvikelsen är så stor just nu. Det är helt overkligt hur vi kan vara så fega. Vi måste göra något åt våra starter. Vet inte om vi inte vågar pressa högt. I stället slösar vi bort 80 minuter. Det är juniorpress, säger Jawo och fortsätter:

– Vi borde ha tryckt upp hela laget. Visst, Kennedy Igboananike (vindsnabb) kom in på slutet, men de ska inte hota våra backar i djupled. Vi borde varit kompakta och pressat högre upp.

Ingen i laget vill öppet kritisera Pelle Olssons taktik, men spelarna som Sportbladet talat med anser att Djurgården kom in helt fel i matchen.

”Gör extra ont”

– Ska man förlora, så ska man förlora på sitt sätt. Men vi spelade inte vår fotboll. Då gör det extra ont, säger Erton Fejzullahu.

Den inbytte målskytten funderar på om laget påverkades av atmosfären.

– Många har för mycket nerver, bara för att det är en stor match. AIK spelade ut oss, helt enkelt, säger Fejzullahu.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN