Laddat Assyriska på segerjakt i Växjö

Brandeborn: "Bara att gå ut"

Admir Aganovic.
Admir Aganovic.

En avstängning, två skador - tre poäng?

Assyriska möter Öster utan en optimal mittbacksbesättning, men är redo ändå.

– Det blir självklart tufft, men det är bara att gå ut och spela lika tufft, säger gästernas Christopher Brandeborn till Sportbladet.

Matchen skulle handla om fyra assyrier, men slutade med att en norrman fick sista ordet. Fredrik Torsteinbö nickade in matchens enda mål på övertid och ordnade tre poäng för Hammarby. I samma veva åkte Assyriska på en blytung förlust i sin superetta-premiär. Nu vill klubben ställa om, studsa upp och svepa undan ex-allsvenska Öster på fredagskvällen.

– De är ett minst lika bra lag som Hammarby och det blir självklart tufft, men det är bara att gå ut och spela lika tufft så får vi se hur långt det räcker, säger Assyriskas Christopher Brandeborn till Sportbladet.

"Så jäkla kul"

I premiären fick 23-åringen starta som vänsterytter i Azrudin Valentics 4-3-3. Brandeborn, som egentligen trivs bäst centralt i banan, hade inga problem med att oroa motståndarförsvaret i sin fria roll.

– Det krävs extremt mycket löpmeter för att spela på den positionen, men jag har haft en full försäsong så det funkar. Kroppen åkte dock på en del smällar senast, men när domaren väl blåser igång i kväll är det inget som påverkar. Det känns lugnt, så jäkla kul att serien är igång.

Vinner ni?

– Jag tror definitivt att vi tar våra första poäng i kväll.

Problem i försvaret

Orosmolnen har dock hopat sig på den assyriska himlen. Södertälje-laget kommer till spel utan sin avstängde mittback Linus Malmborg - frilägesutvisad senast - och med småskador på Sotirios Papagiannopoulos och Kyle Konwea. Kan någon av dem bilda mittlås med kapten David Durmaz?

– Jag får köra så länge jag orkar, säger Papagiannopoulos till LT i dag.

– Det är för tidigt för mig att spela en hel match, säger Konwea till samma tidning.

Assyriska får lägga krutet på offensiven och försöka överlista gamle AFF-keepern Oscar Berglund. Hemmalaget Öster förväntas ställa upp med samma startelva som i segern mot Ängelholm - och då vaktade Berglund målet.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN